Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 26 februari 2013    Evangelie van 2013-02-26
 titelMARA Netwerkbijeenkomst met Wim Deetman
beschrijving

In het voorjaar van 2013 organiseert Mara een netwerkbijeenkomst, met als gast Wim Deetman. De oud-burgemeester van Den Haag gaat in op de functie en het belang van kerken in onze huidige tijd en samenleving.

De scheidslijn tussen overheid en kerk is minder strikt geworden. De kerken worden uitgedaagd een rol te spelen in de civil society. Welke kansen biedt de WMO en wat komt er op ons af door de veranderingen in de AWBZ? Wat vermogen de kerken met hun vergrijzende achterban? Welke specifieke rol kunnen migrantenkerken spelen?

Deetman heeft vele openbare functies bekleed en is recentelijk vooral in het nieuws geweest met het onderzoek naar seksueel misbruik in de RK-kerken. Hebben de kerken nog recht van spreken? En waar is de stem van de kerken in het maatschappelijk debat?

Westeinde 101A, Den Haag

info

Hermen van Dorp
hermen@maraprojecten.nl

Ron van Leeuwen
ron@maraprojecten.nl

www.maraprojecten.nl

locatieWesteinde 101A
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl