Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 15 augustus 2004    Evangelie van 2004-08-15
 titelOpenluchtmis Moergestel
beschrijvingOp zondag 15 augustus, het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming, is de jaarlijkse openluchtmis bij de Mariakapel aan de weg tussen Oisterwijk en Moergestel. Het is een traditie, die 25 jaar geleden is begonnen en die elk jaar weer velen op de been brengt. De Mis begint om 19.30 uur en de zang wordt verzorgd door het gemengd koor ‘Cantate Domino’. Er worden stoelen geplaatst, maar wilt u zeker zijn van een zitplaats: kom dan bijtijds of neem een eigen klapstoeltje mee. Bij slecht weer zullen om 19.00 uur de klokken van de Moergestelse kerk worden geluid, ten teken dat de Mis dan in de parochiekerk wordt gehouden.

Het thema van de viering is: ‘De bezorgde moeder’. Evenals bij andere moeders, is het leven van Maria niet zonder zorgen verlopen. Juist daarom is Maria voor veel mensen heel herkenbaar en nemen velen hun toevlucht tot haar en leggen haar hun zorgen voor. Dat zal tijdens de openluchtmis ook gebeuren, want er zal gebeden worden voor de intenties die zijn neergeschreven in het intentieboek van de dagkapel van de kerk van Moergestel.

infoTheo Schepens, pastoraal werker Moergestel
(013) 513 2774 (Parochiecentrum Moergestel)
(013) 533 3295 (thuis)
parochie.moergestel@tiscali.nl
www.parochiemoergestel.nl
locatieOisterwijkseweg (op de grens met Oisterwijk)
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl