Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 11 mei 2005    Evangelie van 2005-05-11
 titel‘Spiritualiteit in de Frezenberg’
beschrijvingDe zusters Karmelietessen van Vlamertinge organiseren het seizoen 2004-2005 een zestal conferenties met als titel ‘Spiritualiteit in de Frezenberg’. Zij vinden plaats telkens op woensdag om 17.00 uur en om 20.00 uur volgt vraagstelling wie nog verlangt. Het adres is Zusters Karmelietessen, Marshofstraat 6, 8908 Vlamertinge.

Met Gods genade
woensdag 8 september
Dom André Louf wordt vandaag beschouwd als één van de grote geestelijke leiders. Hij was jarenlang abt van de trappistenabdij van de Catsberg. Nu verblijft hij als kluizenaar in Zuid-Frankrijk. Hij was de tekstschrijver van de kruiswegmeditaties met paus Johannes-Paulus op Goede Vrijdag 2004. Zijn boek ‘Met Gods genade’ vertelt het verhaal van de monnik A. Louf, op zoek naar God, naar vrede en broederlijk samenzijn. Doorheen zijn verhaal wil Louf ons aansporen zelf open te staan voor de werking van de Geest in ons leven. Zijn levenservaringen zijn herkenbaar voor ons vandaag!

Het Jaar van de Liturgie
woensdag 20 oktober
Het werkjaar 2004-5 is het derde in een reeks van drie, uitgeroepen door de Belgische Bisschoppen. We maken kennis met de inhoud van het basisdocument. Hoe zien de Bisschoppen de christelijke liturgie? Wat bedoelen ze met een jaar van ‘vierien’, na het jaar van de dienstbaarheid en de verkondiging? We gaan dieper in op de grondhoudingen van het christelijk gedenken en vierien, op de betekenis van de sacramenten.

Die moeilijke Paulus
woensdag 1 december
De brieven van Paulus beslaan een derde van het totale Nieuwe Testament. Ook inhoudelijk zijn er erg belangrijk voor het christelijke geloof, hoewel er gewoonlijk weinig of niet uit Paulus gelezen wordt op zondag. Wie is Paulus? Wat heeft hij meegemaakt op weg van Jeruzalem naar Damascus? Wat zijn de krachtlijnen van zijn visie op Jezus en op het geloof? We kunnen vandaag ons voordeel doen door meer te luisteren naar Paulus: hij benadrukt dat wij door Jezus’ kruisdood en verrijzenis vrijgemaakt zijn om in liefde te leven met God.

Iconen: vensters op Gods eeuwigheid
woensdag 12 januari
De christelijke gemeenschap ademt met twee longen: de West-Europese en de Oost-Europese. We willen kennis maken met de orthodoxe iconen. Ze openen ons oog voor een andere, overstijgende werkelijkheid. Iconen brengen de afgebeelde persoon aanwezig. Welke soorten iconen zijn er? Hoe kan je een icoon vereren? Wat is het verschil met de beelden in de katholieke kerken?

Jezus Christus is waarlijk verrezen!
woensdag 2 maart
De kern van het christelijke geloof is de verrijzenis van Jezus Christus. Wat is de inhoud van dit kernpunt? We starten vanuit een tekst van Paulus. Daar maken we kennis met een zeer oude geloofsbelijdenis, ouder nog dan de brieven van de Apostel. We willen in deze inleiding de betekenis van de verrijzenis schetsen en vertalen naar vandaag. Christenen zijn hoopvolle mensen, omwille van de Verrezen Heer.

Psalmen voor God
woensdag 11 mei
Het bijbelboek van de Psalmen bevat 150 psalmen. Deze psalmen zijn tot op vandaag de ruggengraat van elk christelijk gebed. Heel veel kerkliederen zijn gebouwd op een psalmwoord. Welke psalmsoorten zijn er? We denken aan lof- en dankpsalmen, smeekpsalmen, vloekpsalmen. Waarom zijn de psalmen zo belangrijk, ook voor ons? Hoe kunnen wij bidden met een psalm? We willen kennis maken met enkele bekende psalmen.

infoZusters Karmelietessen
057/201126
karmel.vlam@belgacom.net
locatieZusters Karmelietessen, Marshofstraat 6
plaatsVlamertinge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl