Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 12 t/m zondag 13 januari 2013    Evangelie van 2013-01-12
begintijd16:00 uur
 titelJaar van het Geloof in Hilversum
beschrijving

Het Jaar van het Geloof staat in het weekend van 12 – 13 januari, het feest van de Doop van de Heer, in de R.K. Regio Hilversum centraal. De regio bestaat uit acht parochies, vier in Hilversum en de parochies van Nederhorst den Berg, Ankeveen, Kortenhoef en Loosdrecht. Samen geven ze in activiteiten en vieringen aandacht aan het Jaar van het Geloof. Plaats van handeling vormt de Vituskerk in Hilversum.

Op zaterdagmiddag  zal er om 16.00 uur in het Annagebouw achter de Vituskerk een lezing worden gegeven over de serie iconen die speciaal voor dit Jaar van het Geloof is geschilderd. Deze serie toont twaalf levensmomenten van Christus. Vanaf het begin van dit bijzondere jaar reist deze expositie rond langs de parochies in Nederland. Komend weekend dus in Hilversum. Iconenschilder Geert Hüsstege zelf zal een toelichting geven en uitweiden over de betekenis van iconen. Tegelijkertijd worden door leden van iconenklas iconen geschilderd en bestaat er voor iedereen de mogelijkheid om dit te bekijken en om zelf te schilderen. 

’s Avonds tijdens de Eucharistieviering van 19.00 uur worden de twaalf geschilderde afbeeldingen van het leven van Christus in een plechtige processie binnengedragen door mensen uit de acht parochies van de regio. Ze krijgen een ereplaats op tafels vóór het priesterkoor. Tijdens de viering zal worden gezongen door een gelegenheidskoor van tenminste 60 mensen, leden van parochiekoren uit de regioparochies. Na afloop is er nog een samenzijn in het Annagebouw. Op deze avond zijn er in de andere parochiekerken van de regio geen Vieringen.

De volgende ochtend staan opnieuw de levensmomenten van Christus centraal, nu speciaal voor de kinderen. Om 11.00 uur begint een Regio Gezinsviering. Een koor van enkele tientallen kinderen, leden van de kinderkoren uit de regio, zal dan zingen.

Voorafgaand aan deze ‘happening’ zijn de kinderen vanaf 9.30 uur welkom in het Annagebouw. Ook aan hen zal daar door Geert Hüsstege kort over de iconen worden verteld. Vervolgens kunnen ze uit de schetsen van de iconen die door Hüsstege speciaal voor kinderen zijn getekend, een keuze maken en deze zelf kleuren. De kinderen mogen ‘hun’ iconen bij het begin van de Viering in processie binnendragen.

Terwijl de kinderen ’s ochtends binnen hun icoon kleuren, zullen hun ouders o.l.v. Hüsstege buiten op het kerkplein een metersgrote icoon tekenen met stoepkrijt. IJs en weder dienende uiteraard!

Deze straat’icoon’, ook een afbeelding van Christus, zal met een groot lint worden afgeschermd.

Na afloop wordt iedereen ontvangen in het Annagebouw.

info

www.bisdomhaarlem-amsterdam.nl

locatieSint Vituskerk, Emmastraat 7
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl