Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 1 februari 2013    Evangelie van 2013-02-01
begintijd07:00 uur
 titelSint Brigidawandeling
beschrijving

Devotie en gezelligheid gaan hand in hand tijdens de Sint Brigidawandeling van de Limburgse Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden op vrijdag 1 februari 2013. De 13 kilometer lange wandeling start om 7 uur ’s-morgens in de Sint-Gerardus-bedevaartsplaats Wittem en voert via landweggetjes en door weilanden naar het pelgrimsoord van de Ierse volksheilige Sint Brigida in Noorbeek.

Om ongeveer 9 uur is er een tussenstop in de parochiekerk van Margraten, waar een korte bezinning gehouden wordt, en dat biedt wandelaars die de hele wandeling te lang vinden de mogelijkheid om daar te starten en alleen de resterende laatste 6 kilometers mee te lopen. Dit tweede deel voert via Banholt naar Noorbeek waar de pelgrims zich aansluiten bij de parochieviering van 11.00 uur in de Sint Brigidakerk.  Na deze viering kan men meedoen aan het  ‘frühschoppen’ in een van de café’s van het dorp.

Terug naar Wittem
Wie wil kan om 13.00 uur weer wandelend langs een geheel andere route de terugreis naar Wittem beginnen. via het Gulpdal en de bossen van Landsrade (12 km). Er gaat ook elk half uur een rechtstreekse lijnbus (Veolialijn 57) van Noorbeek naar Wittem.     Noorbeek is al sinds 1634 een pelgrimsoord van deze legendarische heilige stichteres van het beroemde klooster van Kildare (Ierland). Oude legendes, verweven met Keltische sagen, hebben haar gemaakt tot beschermster van het vee. Elk jaar wordt in Noorbeek op haar sterfdag aan het einde van de ‘Hoogmis’ water en brood gezegend, dat boeren aan hun vee geven ter bescherming tegen ziektes. Sinds jaar en dag is 1 februari het patroonsfeest van het dorp Noorbeek.

info

www.spvlimburg.nl

organisatieKlooster Wittem
locatieSint-Gerardus-bedevaartsplaats
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl