Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Gemeenschap Chemin Neuf
(Chemin Neuf)

Gemeenschap Chemin Neuf

Website E-mail

St. Paulusabdij

Hoogstraat 80
4901 PK  Oosterhout (NB)

(0162) 45 19 91
(06) 41 76 20 33

www.chemin-neuf.org
www.paulusabdij.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 januari 2013    Evangelie van 2013-01-12
begintijd14:30 uur
eindtijd18:30 uur
 titelPauluszaterdag
beschrijving

Zaterdag 12 januari 2013 zal predikant Robbert-Jan Perk(PKN) gastspreker zijn in de St. Paulusabdij.

De Pauluszaterdag is een maandelijks terugkerende activiteit en wordt georganiseerd door de Gemeenschap Chemin Neuf. Het gaat om een lezingenreeks die inleiden en verder op weg helpen binnen het thema van de Eenheid onder de Christenen, een belangrijk speerpunt van de Gemeenschap Chemin Neuf die zich hiervoor inzet sinds haar aankomst in de Oosterhoutse St. Paulusabdij in 2006.

Op 12 januari a.s. ontvangen wij Laurent Nouwen. Nog altijd voelen veel mensen zich aangesproken door de spiritualiteit van de in 1996 op 64-jarige leeftijd overleden priester, theoloog en psycholoog Henri Nouwen. Waarin schuilt de aantrekkingskracht van deze man, die zijn ‘strijd’ met het menszijn vertaalde in meer dan veertig boekjes? Henri Nouwens jongste broer Laurent leverde bouwstenen aan voor een mogelijk antwoord. ‘Henri was geen man met een heldere theorie over hoe je in God kunt geloven, maar hij zocht het vertrouwen dat God in hem geloofde.’

Mr. Laurent Nouwen (*1944) kiest niet voor de invalshoek ‘wat hem zo heeft gegrepen in de levensloop van zijn broer en diens gedachtegoed’, maar wil ‘zo oprecht mogelijk Henri als schrijver naar voren brengen, omdat veel mensen iets hebben aan zijn spiritualiteit.’ Om daarvoor een breder draagvlak te creëren, gaf Laurent zijn carrière als advocaat eraan en richtte hij na de dood van zijn broer de Henri Nouwen Stichting op. Hij houdt zich nu voor tachtig procent bezig met een tehuis voor gehandicapten in de Oekraïne en met de Stichting (www.nouwen.org).

De Pauluszaterdagen hebben een laagdrempelig karakter en worden gehouden in de recreatiezaal van de Sint Paulusabdij. Iedereen is van harte uitgenodigd.
Het programma ziet er als volgt uit: om 14:30 uur: ontvangst met koffie/thee; om 15:00 uur: lezing; om ca. 16:00 uur: pauze en ontmoeting; om 16:30 uur: verdieping in kleine deelgroepen; om 17:30 uur: samen delen van wat ontvangen is in de verschillende deelgroepen; om 18:00 uur gezamenlijke afsluiting met de speciale Vespers voor de Eenheid onder de Christenen. Er wordt een bijdrage in de kosten gevraagd tussen 5 – 10 Euro.

Warm aanbevolen en van harte welkom!

info

Gemeenschap Chemin Neuf
www.paulusabdij.nl
cheminneuf@hetnet.nl
06 - 417 62 033

organisatieGemeenschap Chemin Neuf
locatieSt. Paulusabdij, Hoogstraat 80
plaatsOosterhout (Noord-Brabant)
postcode49
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl