Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 24 maart 2013    Evangelie van 2013-03-24
(Palmzondag)
begintijd11:15 uur
 titelWereldjongerendag Bisdom Haarlem-Amsterdam
beschrijving

John Pridmore (Ex-gangster) bezoekt WereldjongerenDAG
Al op jonge leeftijd raakte hij betrokken bij grootschalige georganiseerde misdaad en verkreeg alles was hij nodig dacht te hebben: geld, vrouwen, macht en drugs. Na meerdere gevangenisstraffen kwam het omslagpunt waarop Pridmore zijn leven radicaal veranderde en in dienst van God stelde. Twee radicale uitersten tezamen in één persoon: John Pridmore.

Op zondag 24 maart vieren jongeren over de hele wereld de WereldjongerenDAG met elkaar op palmzondag. Bisdom Haarlem-Amsterdam viert de WereldjongerenDag dit jaar in het pitoreske Volendam en o.a. John Pridmore is bij ons te gast!

Programma
Om 11:00 begint in de Vincentiuskerk de Eucharistieviering waar hulpbisschop mgr. Hendriks in zal voorgaan en muzikaal zal worden ondersteund door de Zangertjes van Volendam (bekend van o.a. Jan Smit). Na de Eucharistieviering verplaatsen we ons naar het nabijgelegen cultureel centrum PX waar in het hoofdprogramma onder andere de Londense Ex-gangster vertelt over zijn turbulente leven. Volgend op het hoofdprogramma zal een breed scala aan workshops worden aangeboven. Van verdere verdieping o.l.v. hoofdspreker John Pridmore, tot actieve dans tot een gezellige wandeling door het karakteristieke hart van Volendam door lokale gidsen.

Go let it out!
Ieder jaar staat de WereldjongerenDAG in het teken van een thema, door de paus speciaal voor die gelegenheid gekozen. Gebaseerd op het thema van de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro in juli zal de WereldjongerenDAG in het teken staan van Go let it out!

Waarom?
De eerste WereldjongerenDAG was in 1984. Paus Johannes Paulus II nodigde jongeren uit de hele wereld uit om op Palmzondag naar Rome te komen, om deze bijzondere dag samen te vieren. Dit initiatief sloeg aan en sindsdien gebeurt dit ieder jaar. Eens in de twee à drie jaar wordt de WereldjongerenDAG internationaal groots gevierd (Wereldjongerendagen genoemd) en trekt dan vele miljoenen jongeren. In de zomer van 2011 vertrokken 150 enthousiaste jongeren uit ons Bisdom naar de Wereldjongerendagen in Madrid en zoals boven al eerder vermeld worden de Wereldjongerendagen komende zomer in Rio de Janeiro, Brazilië gehouden.

Toegang € 10

info

www.jongbisdomhaarlem.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieSint-Vincentiuskerk, Kerkepad 1 en Cultureelcentrum PX, W.J. Tuijnstraat 15
plaatsVolendam (Noord-Holland)
postcode11
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl