Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Televisie en radio
tv
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 29 december 2012    Evangelie van 2012-12-29
begintijd17:35 uur
 titelTaizĂ© in Rome - live verslag
beschrijving

Omroep RKK en EO zenden op 29 december, rechtstreeks vanuit Rome, de 35ste jongerenontmoeting van Taizé in Rome. Wat zich daar afspeelt ziet u zaterdag 29 december 17.35 uur LIVE bij EO en RKK op Nederland 2.

Stilte en gebed
In Rome komen tienduizenden jongeren samen om samen stil te zijn en te bidden. Het mega-evenement vindt plaats in de laatste week van dit jaar. In het televisieprogramma vertellen jonge pelgrims wat ze meemaken en waarom ze deze dag zo bijzonder vinden, afgewisseld met reportages van de dag. Ook komen organisatoren en bekende Nederlanders die in Rome wonen aan het woord. Andries Knevel en Wilfred Kemp presenteren live vanuit Rome.

Thuiskomen
RKK-presentator Wilfred Kemp denkt met liefde terug aan Taizé: “Ruim 30 jaar geleden was ik zelf in Taizé. Dat maakte toen diepe indruk. De laatste jaren is Rome een plek waar ik regelmatig ben. Dat voelt altijd als thuiskomen. Eind dit jaar komt Taizé naar Rome. Mooier kan bijna niet!”

Springlevend
Ook EO-coryfee Andries Kenevel ziet uit naar het grote evenement: “Inspirerend om te zien hoeveel juist jonge christelijke gelovigen hier naar Rome komen. Dat geeft aan hoe wereldwijd het christelijk geloof springlevend is en dat is zeer inspirerend om mee te maken.”

Oorverdovende stilte
EO en RKK maken een speciale live-uitzending over deze oecumenische jongerenontmoeting vanuit het hart van de Eeuwige Stad. In het voorhofje van de ‘Nederlandse’ Friezenkerk spreken Andries Knevel en Wilfred Kemp met diverse betrokkenen. De gesprekken worden afgewisseld met reportages: hoe worden de pelgrims ontvangen? Zijn er genoeg slaapplekken? En hoe klinkt oorverdovende stilte? Een uitzending vol stilte, meditatie en gebed. (RKK.nl)

info

www.rkk.nl

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieNederland 2
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl