Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerwoensdag 9 januari 2013    Evangelie van 2013-01-09
begintijd12:00 uur
 titelStudiedag spirituele vorming
beschrijving

Op woensdag 9 januari 2013 (in de Maand van de Spiritualiteit 2013) wordt er een studiedag georganiseerd over het thema: Spirituele vorming in de lokale geloofsgemeenschap. Initiatiefnemers zijn: dr. Hans Burger (postdoc onderzoeker TU Kampen) en dr. Jos Douma (predikant in Haarlem en docent spiritualiteit aan de ETF Leuven). De dag, die plaats vind aan Broederweg 15 in Kampen, wordt georganiseerd in samenwerking met TU Kampen, ETF Leuven en Permanente Educatie Predikanten.

Als we in de lokale geloofsgemeenschap christenen ontmoeten die worstelen met gebrek aan groei in Christus terwijl ze daar wel naar verlangen (zowel voor hun persoonlijke leven als hun plek in de samenleving), is de hulp die geboden wordt vaak minimaal: ‘Je moet maar meer Bijbellezen en bidden, en vooral naar de kerk blijven gaan.’ Op het gebied van spirituele vorming in de lokale geloofsgemeenschap is nog een wereld te winnen. Op deze studiedag verdiepen we ons in dit thema. Daarbij verstaan we onder ‘spirituele vorming’: onze aanhoudende participatie in de realiteit van Gods genade die ons vormt naar het beeld van Christus (Christusgelijkvormigheid), door het werk van de heilige Geest, in de kring van de geloofsgemeenschap, ten behoeve van de wereld.

Doel van deze studiedag is dat de deelnemers

  • op een verdiepende manier kennis maken met het thema van spirituele vorming en
  • richtingwijzers ontvangen om op dit gebied in de praktijk van de lokale geloofsgemeenschap (en in theologisch onderwijs dat gericht is op vorming van voorgangers) nieuwe stappen te zetten.

Doelgroep: Voorgangers (kerkelijk werkers, gemeentestichters), docenten (WO en HBO) ethiek, gemeenteopbouw, spiritualiteit en andere belangstellenden.

info

secretariaat@tukampen.nl
spirituelevorming.wordpress.com

locatieBroederweg 15
plaatsKampen (Overijssel)
postcode82
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl