Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 maart 2013    Evangelie van 2013-03-16
begintijd10:00 uur
eindtijd14:00 uur
 titelOriĆ«ntatiedag Vronesteyn
beschrijving

Zaterdag 16 maart 2013 is er in bisdom Rotterdam een Oriëntatiedag voor (jonge) mannen voor het ambt van priester(ongehuwd) of diaken (gehuwd/ongehuwd).

Deelnemers aan deze dag zijn van 10.00 uur tot 14.00 uur te gast op het Centrum voor Diaken– en Priesteropleiding Vronesteyn, waar zij zullen kennismaken met rector Wim Bakker en met Paul Schuurmans, de bisschoppelijk gedelegeerde voor de permanent diakens. Er wordt informatie gegeven over de opleiding en er is gelegenheid in gesprek te gaan met studenten. Na een maaltijd wordt de dag besloten met een gebedsviering in de kapel van Vronesteyn.

Priesteropleiding
De priester wil leven in navolging van Jezus Christus. Hij brengt God ter sprake in onze samenleving en deelt als voorganger van de geloofsgemeenschap het geloof met mensen. Hij verkondigt de bevrijdende boodschap van het evangelie en is bedienaar van de sacramenten, waarvan de Eucharistie de kern vormt.

Wim Bakker, rector van Vronesteyn, zegt over zijn eigen roeping tot het priesterschap: “Als priester wil ik met de Heer door het leven wandelen en kies ik dat levenspad waarop ik Hem en mijn medemens gelovig en dienstbaar nabij mag zijn in de parochie en de samenleving. Ik ervaar dat er grote behoefte is aan beleefde spiritualiteit.”.

Diakenopleiding
Een diaken is een gewijde ambtsdrager, die zich met raad en daad inzet voor de mensen in de marge, op het snijvlak van kerk en samenleving. Het diaconaat richt zich, naast andere pastorale- en liturgische taken, met name op zorg voor de kwetsbare mensen binnen de geloofsgemeenschap en in de samenleving. Het brengt hun nood ter sprake binnen de liturgie en stimuleert heel de geloofs- gemeenschap tot diaconie. Het ambt van permanent diaken staat open voor gehuwde- en ongehuwde mannen en mag zich de laatste jaren verheugen in een toenemende belangstelling.

Paul Schuurmans, diaken en bisschoppelijk gedelegeerde voor de permanent diakens, typeert zijn roeping als volgt: “Diaken zijn: met Gods genade en samen met de geloofsgemeenschap op weg gaan om ‘er te zijn voor de ander’.”

Oriëntatiedag: zaterdag 16 maart 2013, 10.00-14.00 uur op Centrum voor Diaken- en Priesteropleiding Vronesteyn, Park Vronesteyn 14, 2271 HS Voorburg (3 minuten lopen vanaf station Leidschendam-Voorburg)

info

Rector W. Bakker
(070) 3873 804
priesteropleiding@bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatiePriester- en diakenopleiding Vronesteyn, Park Vronesteyn 14
plaatsVoorburg (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl