Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneermaandag 21 januari 2013    Evangelie van 2013-01-21
begintijd20:15 uur
 titelLezing 2e Vaticaans Concilie
beschrijving

Op maandag 21 januari 2013 zal mgr. Hendriks een lezing houden in de Ontmoetingsruimte naast de O.L. Vrouwekerk aan de Keizersgracht te Amsterdam.

Leesgroep Geloofsleer
Vijftig jaar geleden opende het Tweede Vaticaans Concilie, een vergadering van bisschoppen uit de gehele wereld met de paus. In het Jaar van het Geloof staan we hierbij op uiteenlopende wijzen stil. In het voorjaar van 2013 worden de vier constituties van het Concilie door de deelnemers aan deze leesgroep zelf gelezen en vervolgens tezamen besproken onder deskundige begeleiding.

In een tweede deel na de zomer lezen en bespreken we drie encyclieken van paus Benedictus XVI over (vooral) geloof, hoop en liefde. Het leesmateriaal staat steeds beschikbaar op de website www.olvkerk.nl/Jaar_van_het_Geloof

Maandag 21 januari 2013
Tijdens de eerste bijeenkomst zal Mgr J. Hendriks, hulpbisschop van Amsterdam-Haarlem spreken over Sacrosanctum Concilium (1963). Deze eerste constitutie van het Tweede Vaticaans Concilie behandelt de liturgie. Met het Concilie is de gebedsrichting van de priester veranderd en is in een actievere deelname van gelovigen voorzien. Wat is de achtergrond van deze veranderingen? Wat is de strekking van de constitutie en wat stond de concilievaders daarbij voor ogen? Wat betekent zij voor de liturgische traditie?

Plaats en tijd
De bijeenkomsten vinden plaats in het Ontmoetingscentrum naast de Onze Lieve Vrouwekerk, Keizersgracht 218 B, 1016 DZ Amsterdam. Ze beginnen om 20.15 uur. Aanmelding wordt op prijs gesteld.

Kosten
Een vrijwillige bijdrage voor de deelname. Wil men een gedrukte reader gebruiken, kan deze tegen gereduceerd tarief besteld worden bij de gastvrouw.

info

(020) 625 97 29
info@olvkerk.nl
www.olvkerk.nl

locatieOL Vrouwekerk, Keizersgracht 220
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl