Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerwoensdag 20 t/m vrijdag 22 februari 2013    Evangelie van 2013-02-20
 titelCursusdagen toegepaste Filosofie
beschrijving

Filosofie is van oudsher de “moeder aller wetenschappen”.

Inzichten uit alle andere vakken komen hier samen in lessen voor het leven en de samenleving. Niet voor niets is filosofie het spannendste van alle vakken genoemd. Kennis en plezier, verleden en toekomst, diepste angsten en hoogste verlangens versterken elkaar tot een schitterende ervaring.

Speciaal voor u maakt Rolduc Academie voor Toegepaste Filosofie deze ervaring toegankelijk met de cursus De reis van je leven.

Decor is de exclusieve rococobibliotheek van de voormalige Augustijner Abdij. Hier ervaart u een ontdekkingsreis door vele boeiende denkwerelden. Samen met vakfilosofen vindt u antwoorden op vragen als Hoeveel waarheid verdraagt de mens? en Wat betekent worden wie je bent? En u maakt kennis met belangrijke denkers uit heden en verleden en leert het leven zien door hun ogen. Zodanig dat het uw eigen blik scherpt voor de vragen en antwoorden van uw leven en onze tijd.

Tijdens dat alles staat de prachtige omgeving ter beschikking voor filosofische wandelingen en ontmoetingen. Al meer dan negenhonderd jaar ademt dit gebied de geest van denkers en doeners. Bovendien leeft hier een bijzondere traditie rondom Martin Buber, de filosoof van de ontmoeting.

Kortom, alle seinen op groen voor de reis van uw leven!

De cursus is geheel verzorgd met uitstekende maaltijden en overnachtingen in de abdij of auberge.

De organisatie is in handen van filosoof Govert Derix, Abdij Rolduc, Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad.

info

www.limburger.nl/rolducacademie

locatieAbdij Rolduc, Heyendallaan 82
plaatsKerkrade (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl