Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 8 t/m zondag 20 oktober 2013    Evangelie van 2013-10-08
 titelBisdomreis naar Israël
beschrijving

In het kader van het Jaar van het Geloof biedt het Bisdom Roermond in samenwerking met de Organisatie Limburgse Bedevaarten in oktober een 13-daagse pelgrimsreis door Israël aan. Tijdens de bedevaart treden de deelnemers letterlijk en figuurlijk in de voetsporen van Jezus, zijn leerlingen en de grote profeten. De bedevaart wordt mede begeleid door hulpbisschop Everard de Jong.

Israël: heilig land, beloofde land, land van de Bijbel! Zowel voor het Jodendom, het christendom als de islam is Israël een bijzonder land. De drie monotheïstische godsdiensten ontmoeten elkaar in Israël in hun gezamenlijke stamvader Abraham. De heilige plaatsen trekken jaarlijks miljoenen pelgrims uit de hele wereld, op zoek naar de wortels van hun geloof.

De eerste week worden Bijbelse plaatsen als Nazareth, Kana, Kapharnaum, het meer van Galilea en de Berg van de Zaligsprekingen bezocht. De tweede week is de bestemming zuidelijker en staat een bezoek aan Bethlehem op het programma, evenals Jeruzalem met de Hof van Olijven, Golgotha en de Heilig Grafkerk.

Tevens wordt stilgestaan bij diverse oudtestamentische plaatsen. Bij de Klaagmuur maken de pelgrims kennis met het Jodendom in al zijn facetten en op de tempelberg ontdekt u waarom dit ook voor moslims een heilige plaats is. Daarnaast is er voldoende gelegenheid om te genieten van de vele kleurrijke bazaars of uit te rusten op een terrasje.

De exacte reisdatum is van 8 tot en met 20 oktober 2013. De heen- en terugreis vindt plaats per vliegtuig; in het Heilig Land vindt het vervoer per touringcar plaats. De totale prijs bedraagt € 2.100 (toeslag éénpersoonskamer € 475).

Organisatie: Limburgse Bedevaarten.

info

(043) 3 215 715
www.bedevaarten.com

organisatieBisdom Roermond
locatie
plaatsIsraël (Italië)
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl