Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerdonderdag 3 januari 2013    Evangelie van 2013-01-03
begintijd12:15 uur
 titelAanbidding Amsterdam verhuist
beschrijving

Het lekeninitiatief voor de Voortdurende Eucharistische Aanbidding in Amsterdam gaat verhuizen van “De Liefde” naar de O.L.Vrouwekerk aan de Keizersgracht. Dit lekeninitiatief startte op 17 februari 2011 in RK-kerk ‘de Liefde’ aan de Da Costakade 10-12 in Amsterdam. Wekelijks wordt sindsdien in ‘de Liefde’ op de donderdagen en de vrijdagen 36 uren Aanbidding van Onze Lieve Heer georganiseerd.

Aan het einde van dit jaar sluiten de kerkdeuren van ‘de Liefde’. In de binnenstad hebben de initiatiefnemers een andere locatie gevonden waar de Eucharistische Aanbidding mag worden voortgezet: de Kapel naast de Onze Lieve Vrouwe Kerk aan de Keizersgracht 218-B! De Onze Lieve Vrouwe Kerk staat ook bekend als de Moeder Gods Kerk van Syrische Orthodoxe Gemeenschap.

Deze Kapel, evenals het Ontmoetingscentrum en de overlegruimtes op de begane grond, behoren toe aan Stichting ‘de Oude Gracht’. Het organiserend team is verheugd en dankbaar dat Stichting ‘de Oude Gracht’ haar deuren heeft geopend voor het voortzetten van dit lekeninitiatief, als ook voor de bereidheid van de priesters van de Onze Lieve Vrouwe Kerk om de Eucharistische Aanbidding geestelijk te verzorgen.

De Onze Lieve Vrouwe Kerk is een bijzondere kerk waar veel christenen van allerlei pluimage bij elkaar komen: de Syrische Orthodoxe gemeenschap, de Surinaamse, de Ethiopische, de Italiaanse, en nu sluit dus de “Aanbidders-gemeenschap’ hierbij aan.

De verhuizing is op donderdag 3 januari. Om 12.15 uur is er een Heilige Mis uit dankbaarheid, waarbij Emeritus-bisschop mgr. J.G.M. van Burgsteden hoofdcelebrant zal zijn.

Op vrijdag 28 december 2012 is de laatste Aanbiddingdag in ‘de Liefde’, aan de Da Costakade 10-12, die wordt afgesloten met een Heilige Mis. Op zaterdag 29 december is er de jaarlijkse Bezinningsbijeenkomst. Deze vindt plaats in het Ontmoetingscentrum naast de Onze Lieve Vrouwe Kerk, aan de Keizersgracht 218-B.

info

(06) 272 86 632
info@aanbiddingamsterdam.nl
www.aanbiddingamsterdam.nl
www.deheiligestede.nl

locatieKapel naast de Onze Lieve Vrouwe Kerk, Keizersgracht 218-B
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl