Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 16 december 2012    Evangelie van 2012-12-16
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd14:00 uur
 titelKerstconcert - Adoramus Te
beschrijving
Datum: Zondag 16 december 2012
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur.
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Kerstconcert “Adoramus Te”
Vrouwenkoor Fontana onder leiding van Myra van der Jagt 

Op zondag 16 december brengt Vrouwenkoor Fontana u een heel divers en winters kerstprogramma. Geniet u van de bekende, maar oh zo mooie Ceremony of Carols van Benjamin Britten, een liederencyclus voor vrouwenkoor en harp uit 1942. Britten gebruikte voor een zestal van deze liederen een aantal middeleeuwse en vroeg Engelse teksten uit een boek dat hij recent had aangeschaft, maar was toen nog niet tevreden met het geheel. Hij kwam uiteindelijk met een elfdelig werk.

De tweede liederencyclus deze middag is Winter van David Stone. Deze cyclus is gebaseerd op teksten van beroemde Engelse Victoriaanse dichters, waaronder Edgar Allen Poe en Percy Shelley.  Tijdens de liederen hoort u de winter voorbijrazen,  horen we sleeën met zilveren belletjes, een vogeltje dat om haar geliefde treurt, iemand die geen zin heeft om vroeg op te staan als het winter is en een sneeuwklokje dat de winter trotseert en al voorzichtig de lente aankondigt.

Naast deze cycli staan deze middag een enkele bekende christmas carols op het programma, maar.... net iets anders dan u gewend bent.

De muzikale omlijsting tijdens dit concert wordt verzorgd door Liesbeth Vreeburg op harp en Erik Onnink op piano. Naast de begeleiding van enkele van de koorwerken, brengen zij ook beide een solostuk ten gehore.

Uitvoerenden

Vrouwenkoor Fonanta (www.vrouwenkoorfonanta.nl) is een projectkoor dat bijzonder repertoire onder de aandacht wil brengen en streeft naar kwalitatief hoogwaardige uitvoeringen door het samenbrengen van de juiste mensen binnen een project. Fonanta staat onder leiding van Myra van der Jagt en Alice Roes.

Erik Onnink studeerde piano aan het ArtEZ conservatorium en communicatie aan de HAN in Arnhem. Tegenwoordig werkt hij als programmamaker bij Radio 4 in Hilversum en geeft hij pianoles. Erik is veelvuldig actief als begeleider en is een veelgevraagd pianist bij bruiloften en feesten.

Harpiste Liesbeth Vreeburg studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium en is tegenwoordig actief als soliste en als kamermusicus in diverse ensembles. Liesbeth heeft een voorliefde voor multi-disciplinaire producties waarin alle verschillende kunst- en muziekvormen een plaats krijgen.

Programma

Vrouwenkoor Fonanta & Liesbeth Vreeburg
Ceremony of Carols – Benjamin Britten (1913-1976)

Liesbeth Vreeburg, harp
Suite voor harp – Benjamin Britten (1913-1976)

Vrouwenkoor Fonanta
Away in a manger – trad., arr. Myra van der Jagt
Carol of the bells – arr. Mykola Leontovich
Silent Night – Joseph Morh/Franz Gruber, arr. Boyz 2 Men
I’m dreaming of a white Christmas – Irving Berlin, arr. Anouk van Dijk 

Erik Onnink, piano
Ballade opus 10, nr. 1 – Johannes Brahms (1833-1897)

Vrouwenkoor Fonanta & Erik Onnink
The Angels Carol – John Rutter (1945)
Winter – David Stone (1922)

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl