Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 9 december 2012    Evangelie van 2012-12-09
(2e zondag vd Advent - Populus Sion)
begintijd14:00 uur
 titelRussisch Kerstconcert in de St Willibrordkerk
beschrijving
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

Zarjanka onder leiding van Irina Raspopova – Traditionele en authentieke klanken uit het grote Rusland  

Op zondag 9 december om 14.00 uur vindt er in de Sint Willibrordkerk een uniek Kerstconcert plaats door het Russisch folklore-ensemble Zarjanka onder leiding van de Russische zangpedagoge Irina Raspopova en met muzikale begeleiding door Grigoriy Bogolmolnyi op accordeon.

Irina Raspopova is artistiek leidster, etnografe, dirigente en zangpedagoge, specialiste in regionale stijlen van Russische folklore. Zij is geboren in Voronezh, Zuid-Rusland. Van vaders kant stamt ze af van de Don-Kozakken. Als kind zong ze met haar moeder en zusters in het familie-ensemble. Ze is afgestudeerd aan het staatsconservatorium te Voronezh en het Staatsinstituut van Cultuur in Moskou.

Het folklore-ensemble Zarjanka is het enige in West-Europa met een repertoire van traditionele volksliederen en -dansen, religieuze zang en rituelen van verschillende bevolkingsgroepen in heel Rusland. De liederen zijn volledig authentiek, niet gearrangeerd, vaak polyfonisch en eeuwen oud. Ze zijn voor een groot deel zelf door Irina Raspopova verzameld d.m.v. veldonderzoek. Het ensemble Zarjanka heeft al op allerlei plaatsen in Nederland en Rusland opgetreden en verder in België, Duitsland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, bij diverse gelegenheden, zoals festivals, feestdagen, herdenkingen, tentoonstellingen, enz. De groep treedt op in de authentieke klederdrachten uit verschillende streken in Rusland.

Het belooft een afwisselend en boeiend programma te worden dat bestaat uit traditionele Russische religieuze en folklore liederen. De toegang is vrij. Er wordt een vrijwillige bijdrage van minimaal € 6 gevraagd om de concerten in dit gebouw in stand te kunnen houden.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl