Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 16 december 2012    Evangelie van 2012-12-16
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd11:00 uur
eindtijd15:00 uur
 titelKlein Bethlehem met Levende Kerststal
beschrijving

Op zondag 16 december verkeert Bergharen al in kerstsfeer. Op de Kapelberg is die dag tussen 11.00 en 15.00 uur een levende kerststal te aanschouwen. Met het oog op het naderende kerstfeest wordt het verhaal over de geboorte van het kind, een begin van nieuw leven, op een bijzondere wijze uitgebeeld. Een actieve klussengroep heeft veel werk verricht om op het terrein voor de kapel een klein Bethlehem te maken. Naast een fraaie stal zijn er onderkomens gemaakt voor herders en koningen. Een herberg nodigt uit om er glühwein of warme chocolademelk te drinken.

Een vijftigtal vrijwilligers zal deze zondag in “klein” Bethlehem vertoeven. Iedereen kan dat komen bekijken zien en is van harte welkom. Veel tijd is er door dames aan besteed om voor hen kleding te maken die passend is in dit geheel. Het kersttafereel valt te bewonderen in de stal waarin Maria, Jozef en het kind zich bevinden en enige warmte krijgen van een os en een ezel. De herders verblijven in het veld en hoeden hun schapen. Ook de drie koningen zijn met kameel al onderweg om het kind te gaan aanbidden.

Vanaf de Kapelberg wordt die dag een pendeldienst met paard en wagen of arrenslee onderhouden naar de Zandloper in Bergharen, waarin die dag een Kerst-Inn wordt gehouden.

700-jarig bestaan van de Kapelberg
De levende kerststal is de laatste activiteit van alle festiviteiten die dit jaar in het kader van het 700-jarig bestaan van de Kapelberg werden gehouden. Met de aankoop van een stuk grond hebben cisterciënzer monniken uit het Duitse Altenkamp daar een basis gelegd voor de Mariadevotie die tot op de dag van vandaag nog steeds vele mensen aanspreekt. Die devotie richt zich het hele jaar door vooral tot Onze Lieve Vrouw ter Nood Gods, een Moeder van Smarten, die een belangrijke rol speelde bij het lijden en het einde van het leven van haar zoon Jezus.

info

info@mariakapelbergharen.nl
www.mariakapelbergharen.nl

locatieKapelberg
plaatsBergharen (Gelderland)
postcode66
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl