Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 9 december 2012    Evangelie van 2012-12-09
(2e zondag vd Advent - Populus Sion)
begintijd18:30 uur
eindtijd20:00 uur
 titelWereldlichtjesdag
beschrijving

Jaarlijks wordt iedere 2e zondag in december Wereldlichtjesdag gehouden. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden en vermiste kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Verdriet om een kind dat wordt gemist kent geen verjaring.

Wereldlichtjesdag is interconfessioneel. Menselijk leed houdt immers geen rekening met grenzen van bevolkingsgroepen. Jezus voorliefde voor mensen, gaat altijd allereerst uit naar de arme, de weduwe en de wees. Zijn zorg is universeel. Als parochie willen we delen we in Jezus universele zorg voor mensen. Pastor Schevers zal daarom namens de parochie aanwezig zijn bij de viering voor nazorg.

Wereldlichtjesdag wordt in Zaltbommel georganiseerd door Wilma van Steenbergen en Esther van Duijnhoven. Daarbij verlenen keramist Michel Kuipers, zangeres Miep Hofmans en organist Ton Nagel hun medewerking.

De kerk is op zondag 9 december as. open vanaf 18.30 uur. Om 18.55 uur begint de ceremonie. Iedereen is van harte uitgenodigd deze bij te wonen. Het aansteken van de kaarsen op de handjes in het wolkenlicht van Michel Kuipers, en het noemen van de namen, in combinatie met ruimte voor stilte, gedichten, de warme stem van Miep Hofmans en de muziek van Ton Nagel biedt een plaats van herkenning. Solidair worden door samen te dragen en te beleven dat we rond het verdriet en de liefde één kring vormen van medemenselijkheid.

info

www.katholiekbommelerwaard.nl

locatieSint-Maartenskerk, Kerkplein 1
plaatsZaltbommel (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl