Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 7 december 2012    Evangelie van 2012-12-07
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelSymposium - Kerk & stad
beschrijving

125 jaar Sint Nicolaaskerk Amsterdam Symposium

‘Kansen en uitdagingen voor kerken in de stad’

Vanwege 125 jaar Sint Nicolaaskerk in Amsterdam wordt in samenwerking met dagblad Trouw een symposium georganiseerd met als thema ‘Kansen en uitdagingen voor kerken in de stad’.

In de afgelopen decennia zagen we in de kerk een massale leegloop en de verwachting was dat het alleen maar verder bergafwaarts kon gaan. Opvallend genoeg gebeurt in diverse steden in binnen- en buitenland het tegenovergestelde: sommige kerken trekken méér bezoekers en bieden ruimte aan energieke geloofsgemeenschappen - de St. Nicolaaskerk in Amsterdam is er een voorbeeld van.

Ook ontstaan in de steden nieuwe geloofsgemeenschappen. Op deze middag gaat het over de vraag hoe dat komt. Wat zoekt de stadsmens tegenwoordig in de kerk? Wat kunnen kerken doen? Wat zoeken jongeren in de kerk - een goed gevoel? Stilte? Zingeving? Gemeenschap? Mooie muziek? Inspiratie?

We gaan op zoek naar antwoorden, onder leiding van Monic Slingerland (redacteur religie en filosofie van Trouw) in gezelschap van Paul van Geest (theoloog en publicist over kerk en samenleving), Martha Hoffenkamp (moderator Sint-Laurenscollege Rotterdam en auteur van de bestseller ‘Mijn school is katholiek’), Inger van Nes (theoloog en psycholoog, met specialisatie kerk, jongeren en stad), Eric Sengers (godsdienstsocioloog) en Leo Fijen (hoofd RKK).

Ontvangst: vanaf 13:30 uur

Programma: 14.00 - 17.00 uur, borrel na

Locatie: Smits Koffiehuis (tussen Amsterdam CS en de St. Nicolaaskerk)

Entree: € 10

Reserveren: kaarten kunnen worden gereserveerd via info@nicolaas-parochie.nl Afhalen kaarten: op 7 december liggen de kaarten klaar bij de ingang van Smits Koffiehuis. Kaarten s.v.p. afhalen vóór 13.45 uur.

info

J.W. van de Wetering
(06) 23 60 23 40
jubileum@nicolaas-parochie.nl
www.nicolaas-parochie.nl

locatieSmits Koffiehuis, Stationsplein 10
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl