Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneermaandag 17 december 2012    Evangelie van 2012-12-17
begintijd17:30 uur
 titelHet Weihnachts-Oratorium
beschrijving

Ook dit jaar organiseert de Stichting Maartenskerkmuziek onder de titel ‘Het Weihnachts-Oratorium vóór en dóór de Bommelerwaard’ in december een veelzijdig project rond dit indrukwekkende werk van Johann Sebastian Bach. Dit in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.

Op zaterdag, 15 december, aanvang 16.30 uur (vrij entree) vindt het Weihnachts-Oratorium voor iedereen plaats. Iedereen, die graag de koralen wil zingen en geïnteresseerd is in de achtergronden van dit magistrale werk van Bach, van harte welkom! Dirigent Arie Hoek is het gegeven op een bijzonder boeiende wijze te spreken over Bach en zijn composities. Hij voert u mee in de wereld van Bach en licht de achtergronden van het Oratorium toe. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de betekenis van de kerkmuziek, de historische context en de waarde van deze muziek in onze tijd. Zelf zingt u de koralen vierstemmig in het Duits. Organist Hugo Bakker begeleidt u daarbij. Moeilijk... ? Welnee, iedereen kan en mag meedoen!

Op maandag, 17 december, aanvang 17.30 uur het Weihnachts-Oratorium voor de leerlingen van basisscholen uit de Bommelerwaard en daarbuiten. Dit ter afsluiting van het educatieproject, dat al eerder van start ging. Voorgaande jaren een geweldig succes. Het gaat om een verkorte versie van het Oratorium. De leerlingen zingen de ingestudeerde koralen in het Duits. Organist Hugo Bakker en het projectkoor Cappella Sint-Maarten verlenen hun medewerking. Het wordt een heus concert. Al met al belooft het ook een leerzame en een beetje spannende verkenningstocht te worden in de wereld van de klassieke kerkmuziek. De burgemeester van de gemeente Zaltbommel, dhr. A. van den Bosch, zal deze bijzondere bijeenkomst openen.

Op zaterdag, 22 december, aanvang 20.00 uur het absolute hoogtepunt van het project, het indrukwekkende Weihnachts-Oratorium. De klokken van de prachtige Sint-Maartenskerk heten u op die avond welkom. Vanaf de feestelijke inzet van het ‘Tönet, ihr Pauken! Erschallet, Trompeten!’ ... met trompetgeschal en paukenslag, tot aan het slotkoraal ontvouwt zich het geboorteverhaal van Christus.

Aan dit concert werken mee

  • Cappella Sint-Maarten
    Een projectkoor, waarvan de geschoolde en geoefende zangers op hoog niveau presteren.
  • Jongenskoor Rivierenland en Rijnmond
    De jongens zingen tijdens het concert de koralen mee. Het geeft de koorklank extra glans. Dit nog jonge koor heeft al een behoorlijke staat van dienst en trad ook met succes in het buitenland op.
  • Concerto d’Amsterdam
    De orkestleden spelen uit overtuiging op historische instrumenten. Zij zien dit als essentieel bij de uitvoering van muziek uit de 17e, 18e en 19e eeuw.
  • Voorts de professionele solisten Hieke Meppelink, sopraan; Sylvia van der Vinne, alt; Mitchell Sandler, bas en Nico van der Meel, tenor.
  • Arie Hoek is dirigent en heeft tevens de algemene artistieke leiding.

De uitvoeringen van 15 en 17 december zijn vrij toegankelijk (uw gift wordt op prijs gesteld). De entreeprijs voor het concert op 22 december bedraagt € 30,00. In dit bedrag is mede begrepen een programmaboekje en een consumptie tijdens een informeel samenzijn na afloop. Tevens draagt u daarmee bij aan het mogelijk maken van het totale project, waaronder het educatieproject leerlingen basisscholen.

Kaarten voorverkoop

De kaarten zijn verkrijgbaar bij: Fotolux, Gamerschestraat 20; Sigarenspeciaalzaak Leijdens, te Zaltbommel en The Readshop, Raadhuisplein 10, te Hedel. Tevens in de Sint-Maartenskerk bij de uitvoeringen op 15 en 17 december en voorafgaande aan het concert op 22 december.

U kunt uw kaarten ook verkrijgen via: infomaartenskerkmuziek@planet.nl onder vermelding van naam, adres en het aantal kaarten. Na betaling op bankrekeningnr. 1241.81.759 t.n.v. Stichting Maartenskerkmuziek, onder vermelding van naam en adres wordt u het bestelde per omgaande toegezonden.

info

p.v.d.zalm@kpnplanet.nl
www.maartenskerkmuziek.nl

www.katholiekbommelerwaard.nl

locatieSint-Maartenskerk, Kerkplein 1
plaatsZaltbommel (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl