Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 26 januari 2013    Evangelie van 2013-01-26
begintijd10:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelRKK Parochiedag
beschrijving

De zendtijd van de Rooms Katholieke Kerk organiseert op zaterdag 26 januari voor de achtste keer de landelijke RKK Parochiedag in het AKN-gebouw te Hilversum. Thema van deze bijeenkomst voor parochiemedewerkers is geloofsoverdracht aan kinderen. De Parochiedag 2013 is dit jaar speciaal voor catechese-, PR- en jongerengroepen van parochies.

Jaar van het Geloof
In het Jaar van het Geloof staan veel parochies meer dan ooit voor de uitdaging om het geloof op nieuwe wijze door te geven aan kinderen. Want hoe breng je succesvol het geloof over op kinderen? Die vraag houdt veel katholieken bezig. En deze uitdaging sluit heel goed aan bij het Jaar van het Geloof waarin de paus oproept tot een jaar vol ‘nieuwe evangelisatie’ om de ‘geestelijke verwoestijning’ tegen te gaan. Op de RKK Parochiedag 2013 geven we parochianen handvatten om het geloof ter sprake te brengen bij nieuwe generaties.

Parochie van het Jaar
Net als voorgaande jaren zal op de RKK Parochiedag 2013 de Parochie van het Jaar bekend worden gemaakt. Dit jaar zoeken we naar de parochie die op succesvolle wijze kinderen aan zich weet te binden. Denk aan projecten rondom het Heilig vormsel, de Eerste Communie of andere projecten met de focus op kinderen. Een deskundige jury zal kijken naar de meest vernieuwende en verrassende initiatieven die worden ondernomen. Indien u een parochie voor deze verkiezing wilt aanmelden kan dat via het mailadres: parochiedag2013@omroeprkk.nl

De RKK Parochiedag start met een plenair ochtendprogramma waarin bekende katholieken aanschuiven om te vertellen welke plek het geloof in hun dagelijkse leven inneemt. ’s-Middag volgen diverse workshops over geloofsoverdracht aan kinderen.

Kinderen bidden voor kinderen
Kinderen bidden voor kinderen zal in de middag een workshop verzorgen en tevens aanwezig zijn met een stand.

Hoofd RKK Leo Fijen zal de presentatie van het plenaire gedeelte op zich nemen. Ook andere bekende RKK-gezichten als Wilfred Kemp en Rolanda Correia leveren een bijdrage aan deze dag. Dit jaar zal er een informatiemarkt aanwezig zijn, die in de lunchpauze en de koffiepauze bezocht kan worden. Uitgeverijen, kloosterwinkels en bladen laten hun producten zien en bij de RKK-winkel kunt u dvd’s en boeken van RKK-programma’s kopen.

LET OP: Vanwege de beperkte ruimte kunnen er maximaal 500 deelnemers worden toegelaten!

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 10 pp, waarvoor u een leuke maar vooral inspirerende en informatieve dag terugkrijgt met koffie, thee en een voortreffelijke lunch.
Dit bedrag kunt u voldoen bij binnenkomst.

info

parochiedag2013@omroeprkk.nl
www.rkk.nl/actualiteit/2012/detail_objectID751114_FJaar2012.html

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieAKN-gebouw, s-Gravelandseweg 80
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl