Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 18 november 2012    Evangelie van 2012-11-18
begintijd10:00 uur
 titelJaarlijkse AriĆ«nsherdenking in Enschede
beschrijving

De jaarlijkse Ariëns-gedachtenisviering vindt ook dit jaar weer plaats op de derde zondag van november (18 november). Zoals gebruikelijk wordt deze Eucharistieviering gehouden in de St. Jacobuskerk aan de Oude Markt te Enschede. Aanvang 10.00 uur. Celebranten  zullen zijn: mgr. Th.C.M. Hoogenboom, hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht en pastoor A.G.M. Monninkhof, pastoor van de Jacobus de Meerdere-parochie van Enschede.

Het thema van de viering is dit jaar (conform het Europees thema van het jaar 2012) ‘Ouder worden’. Daarbij zullen twee aspecten centraal staan: ‘solidariteit tussen de generaties’ en ‘de vergrijzing van de gelovigen’. Onder meer de in 1893 door Ariëns zelf opgerichte Kon. Leo Harmonie verleent medewerking aan deze Eucharistieviering. Na de H. Mis is iedereen welkom in het parochiecentrum achter de kerk voor een informeel samenzijn. Er zullen ook weer boeken en kaarsen te koop zijn.

info

(074) 242 96 86
www.aartsbisdom.nl

locatieSt. Jacobuskerk, Oude Markt
plaatsEnschede (Overijssel)
postcode75
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl