Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneermaandag 2 t/m vrijdag 6 september 2013    Evangelie van 2013-09-02
 titel5-daagse fietstocht Tilburg - Wittem
beschrijving

Klooster Wittem organiseert ook volgend jaar (2013) weer twee groepspelgrimages tussen Tilburg en Wittem.Tijdige aanmelding is gewenst gezien het beperkt aantal plaatsen.

‘PeerkePad’ is een wandelroute die in oktober 2009 werd uitgezet bij gelegenheid van de 200e geboortedag van Peerke Donders, de vooral in zijn geboorteplaats Tilburg populaire ‘volksheilige’ die het grootste deel van zijn leven als missionaris doorbracht onder de melaatsen in Suriname. De route verbindt het heiligdom van deze redemptorist in Tilburg-Noord met dat van een andere bekende ordesgenoot: de heilige Gerardus Majella, in het Zuid-Limburgse dorpje aan de Geul, Wittem.

Sinds vorig jaar bestaat er ook een fietsroute tussen de beide plaatsen.

2 t/m 6 september 2013 - 5-daagse fietstocht van Tilburg naar Wittem

De start is in de kapel en het museum van het Peerke Donderspark in Tilburg-Noord. De eerste dag wordt er ca. 50 km gefietst via Abdij Koningshoeven naar Abdij Postel (B). Op de tweede dag gaat de tocht via Abdij Achelse Kluis naar het klooster van de zusters Birgitinessen te Weert (ca. 60 km). De derde etappe is ongeveer even lang: via het witte stadje Thorn en Maasbracht naar Roermond (overnachting in een ‘groenslaperij’). Op de voorlaatste dag gaan de fietspelgrims via Abdij Lilbosch en Susteren naar het klooster Regina Pacis te Sittard (ca. 45 km). De ongeveer even lange slotetappe voert via Vaesrade en Voerendaal naar Wittem, waar de afsluiting is met een viering in de Gerarduskapel en een stot-etentje in de kloosterrefter.

De kosten van deze fietspelgrimage bedragen € 315,-  voor vol pension (incl. lunchpakketten en slotdiner) en bagagevervoer.

De fietstocht staat onder leiding van mevr. Nan Paffen-Russel, bedevaartpastor van Klooster Wittem. Bij haar kan men een informatiefolder en inschrijfformulier verkrijgen; het liefst per email.

PeerkePad kan men ook op eigen gelegenheid wandelen of fietsen aan de hand van een gids waarin de route in beide richtingen staat beschreven. De vernieuwde uitgave PeerkePad II is een 258 blz. tellende gids met ringband en bevat naast een beschrijving van de wandel- en fietsroutes prachtige foto’s en veel informatie. Te koop voor € 16,95 bij de boekhandel. Uitg. Pix4profs; ISBN/EAN 978-94-6032-0408.

info

(043) 450 17 41 (kantooruren)
n.paffen@kloosterwittem.nl

www.kloosterwittem.nl
www.peerkepad.nl

locatiePeerke Donderspark
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl