Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Klooster Wittem

Klooster Wittem

Website E-mail

Wittemer Allee 32
6286 AB  Wittem
(043) 450 17 41

openingstijden: dagelijks van 8:00 tot 20:00 uur

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 2 t/m zondag 9 juni 2013    Evangelie van 2013-06-02
 titel8-daagse wandeling Wittem - Tilburg
beschrijving

Klooster Wittem organiseert ook volgend jaar (2013) weer twee groepspelgrimages tussen Tilburg en Wittem.Tijdige aanmelding is gewenst gezien het beperkt aantal plaatsen.

‘PeerkePad’ is een wandelroute die in oktober 2009 werd uitgezet bij gelegenheid van de 200e geboortedag van Peerke Donders, de vooral in zijn geboorteplaats Tilburg populaire ‘volksheilige’ die het grootste deel van zijn leven als missionaris doorbracht onder de melaatsen in Suriname. De route verbindt het heiligdom van deze redemptorist in Tilburg-Noord met dat van een andere bekende ordesgenoot: de heilige Gerardus Majella, in het Zuid-Limburgse dorpje aan de Geul, Wittem.

Sinds vorig jaar bestaat er ook een fietsroute tussen de beide plaatsen.

Van 2 tot en met 9 juni 2013 een achtdaagse wandeling van Wittem naar Tilburg

De wandeltocht  van 160 km gaat grotendeels via landwegen en voetpaden door bossen en weiden en voert door het Limburgse Heuvelland, het Maasdal en de Belgische en Brabantse Kempen. Overnacht wordt er in hotels in Houthem/St.Gerlach, Berg aan de Maas, Bree (B), Hamont (B), Bergeijk, Vessem(pelgrimshoeve) en Oirschot. Tot vorig jaar bood ook het gastenhuis van de Abdij Achelse Kluis onderdak, maar dit is (tijdelijk) gesloten. Van deze nood is een deugd gemaakt: twee lange middenetappes zijn vervangen door drie kortere. Het gaat nu om een achtdaagse wandeling (van zondag tot en met zondag) met dagetappes van plm. 20 km.

De kosten bedragen € 495 voor vol pension (incl. lunchpakketten en slotdiner) en bagagevervoer.

De wandeling wordt begeleid door pater Henk Erinkveld, rector van Klooster Wittem en een ervaren begeleider van pelgrimstochten. Bij hem kan men informatiefolders en deelnameformulieren aanvragen, het liefst per e-mail.

Omdat slechts 14 mensen mee kunnen doen is een tijdige aanmelding raadzaam.

info

(043) 601 88 12
h.erinkveld@redemptoristen.nl

www.kloosterwittem.nl
www.peerkepad.nl

organisatieKlooster Wittem
locatieKlooster Wittem, Wittemer Allee 32
plaatsWittem (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl