Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 17 november 2004    Evangelie van 2004-11-17
 titelFilosofen over 'Het goede leven'
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma organiseert in oktober en november in Wageningen en Zwolle de lezingenreeks 'Het goede leven. Geluk, liefde, authenticiteit en moraal bij klassieke en hedendaagse filosofen. Plato en Nussbaum, Nietzsche en Sloterdijk, Augustinus en Savater, Rousseau en Taylor.' Deze reeks is een kennismaking met oude en nieuwe filosofische antwoorden op de vraag wat het leven goed maakt.

In Zwolle vindt de reeks plaats op woensdagen op de Campus van de Hogeschool Windesheim tussen 19.30 en 21.45 uur.

27 oktober: Rousseau en Taylor over Authenticiteit;
3 november: Plato en Nussbaum over geluk;
17 november Augustinus en Savater over liefde;
24 november: Nietzsche en Sloterdijk over beschaving.


De reeks is een samenwerking met het Geert Groote Instituut van de Hogeschool Windesheim.

De vraag naar het waardevolle leven staat sinds Socrates in het hart van de filosofie en is ook de levensvraag van ieder mens. Filosofen hebben verschillende elementen noodzakelijk genoemd voor een goed leven. Plato en Nussbaum benadrukken geluk en emotie; Nietzsche en Sloterdijk cultuur en beschaving; Augustinus en Savater liefde en aandacht; Rousseau en Taylor authenticiteit en jezelf kennen.

Een vaste docent leidt de vier avonden en behandelt de klassieke denker. Een gastspreker introduceert de hedendaagse denker. In Zwolle is Harald van Veghel, lector Waardeneducatie, filosofie en ethiek de docent. In Wageningen is Marcel Becker, universitair docent Ethiek, de docent. Mariëtte Willemsen spreekt over Nussbaum, René ten Bos over Sloterdijk, Wil Derkse over Savater en Marcel Becker over Taylor. Alle sprekers zijn professionele filosofen.

Voor een gratis folder kunt u contact op nemen met het Soeterbeeck Programma
(024) 361 55 55
info@soeterbeeck.kun.nl
Zie ook www.soeterbeeck.kun.nl (vanaf 1 september www.ru.nl/soeterbeeckprogramma).

Deelname kost per avond bij voorinschrijving € 9,- (vol tarief) of € 5,- (gereduceerd tarief). Medewerkers en studenten van de Wageningen RU en de Hogeschool Windesheim hebben gratis toegang.

De reeks vindt ook plaats in Wageningen, op maandagen in de Bblthk Wageningen, Stationstraat 2, tussen 20.00 en 22.15 uur.

1 november: Geluk bij Plato en Nussbaum;
8 november: Rousseau en Taylor over authenticiteit;
15 november: Augustinus en Savater over liefde;
22 november: Nietzsche en Sloterdijk over beschaving.

De reeks is een samenwerking met de Bblthk Wageningen, Studium Generale van Wageningen RU en de Raad van Kerken Wageningen.

infoSoeterbeeck Programma (024) 361 55 55
info@soeterbeeck.kun.nl (vanaf 1-9 info@soeterbeeck.ru.nl ).
www.soeterbeeck.kun.nl
locatieCampus van de Hogeschool Windesheim
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl