Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 17 november 2012    Evangelie van 2012-11-17
begintijd17:00 uur
 titelAkathistos bgv eeuwige professie br. Hugo
beschrijving

Als voorbereiding op de eeuwige professie van broeder Hugo wordt op de vooravond – dus op zaterdag 17 November – in de kluiskapel in Warfhuizen bij kaarslicht de Akathistos ter ere van de Moeder Gods gezongen.

De traditie om dit bij dergelijke gelegenheden te doen komt uit het bisdom ‘s-Hertogenbosch, waar broeder Hugo een deel van zijn opleiding heeft gehad. De Akathistos is een meerstemmig gezongen dienst uit de Griekse traditie. In uitbundige bewoordingen wordt in een klein uurtje op ontroerende muziek de lof van Maria gezongen en om haar voorspraak gevraagd voor het kluizenaarsleven van broeder Hugo.

De dienst wordt gezongen door leden van het kathedrale koor en de Broederschap van Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin.

De Akathistos begint om 17.00 uur.
Iedereen is hierbij van harte welkom.

info

www.beslotentuin.nl/2012/11/07/aankondiging-namens-de-broederschap

locatiekluiskapel
plaatsWarfhuizen (Groningen)
postcode99
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl