Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 18 november 2012    Evangelie van 2012-11-18
begintijd14:00 uur
 titelOrgelconcert - Vierne Suite 2 en 4
beschrijving
Datum: zondag 18 november 2012
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur.
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

18 November:
Vierne Suite 2 en 4 – door Antoon Doornhein
In de concertreeks Orgelwerken Louis Vierne

Op zondag 18 november zal wederom een concert plaatvinden in de reeks Orgelconcerten Louis Vierne. Ditmaal zal Antoon Doornhein Vierne’s Suite 2 en 4 ten gehore brengen. De concertreeks, die tot en met december plaats zal vinden, bevat integrale uitvoeringen van de orgelwerken van Louis Vierne (1870-1937). Vierne gold als één van de belangrijkste componisten van zijn tijd. De blinde, Franse organist/componist was organist van de Notre Dame in Parijs op een orgel van Cavaillé-Coll. Van zijn composities zijn vooral zijn orgelwerken bekend gebleven.

De Pièces de Fantaisie omvat in totaal 4 suites met 6 werken in elke suite. De tweede Suite Op. 53 kwam in 1926 tot stand en werd het daaropvolgende jaar uitgegeven. De vierde Suite Op. 55 werd gecomponeerd in de zomer van 1927 en nog datzelfde jaar  gepubliceerd. Alle zes delen zijn opgedragen aan Amerikaanse vrienden van Vierne. Het zijn typische concert stukken van uiteenlopende sfeer die goed tot z’n recht komen op het Franse symfonische orgel. 

Organist Anton Doornhein studeerde  in Rotterdam hoofdvak orgel bij Jet Dubbeldam. Daarna volgde hij interpretatielessen bij Marie Louise Langlais-Jaquet aan het ‘Conservatoire International de Musique’ te Parijs. Hij won diverse prijzen bij concoursen in Leiden, Nijmegen en Haarlem. Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur ontving hij o.a. de  zilveren medaille van ‘Arts, Sciences et Lettres’. Hij heeft diverse cd’s uitgebracht.

De laatste twee concerten zullen op de volgende data plaatsvinden:

  • 25 november: Vierne Symphonie V – door Bert den Hertog
  • 2 december: Vierne Symphonie IV – doo Hayo Boerema.

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl