Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 11 november 2012    Evangelie van 2012-11-11
(Sint Maarten)
begintijd10:00 uur
 titelViering feest Sint Maarten
beschrijving

Op zondag de 11e van de 11e start de parochie Sint Maarten met een nieuwe traditie: de jaarlijkse viering van het feest van Sint Maarten met een bijzondere eucharistieviering, dit jaar in de onlangs gerestaureerde R.K. Sint Jeroenskerk in Noordwijk. Parochie Sint Maarten is op 1 januari 2012 ontstaan uit een fusie tussen de parochiekernen Maria ter Zee en St. Jeroen (Noordwijk), St. Jozef en St. Victor (Noordwijkerhout), St. Matthias (Warmond), St. Pancratius (Sassenheim) en St. Bartholomeus (Voorhout).

Om 10.00 uur begint de Sint Maartenviering in de R.K. Sint Jeroenskerk, waarin het pastoraal team gezamenlijk zal voorgaan. Op deze ochtend zijn er binnen de andere kerken van de parochie daarom geen diensten of vieringen. 11/11 is niet alleen de dag van Sint Maarten, maar ook van het carnaval. Bijzonder tijdens deze mis is dan ook de aanwezigheid van de (nieuwe) prinsenparen van de carnavalsverenigingen. Ook de peetvaders van de parochie, de burgemeesters van Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen zijn uitgenodigd. Er zal een inzameling worden gehouden voor de Voedselbank.

Het Sint Jeroenskoor zingt samen met koorzangers uit de parochiekernen de (Nederlandstalige) Laurentiusmis van Paul de Prez. Wie voor deze gelegenheid met de koren wilt meezingen, komt zondag 11 november vanaf 09.00 uur mee repeteren in de Sint Jeroenskerk. Een ieder is van harte welkom.

Na afloop van de viering is er voor iedereen koffie, thee en limonade achterin de kerk. Er zijn tevens stands van Amnesty International en de Wereldwinkel. Ook de speciale Sint Maartenwijn wordt te koop aangeboden, evenals fotokaarten van de icoon van de parochie Sint Maarten, gemaakt door Piet van der Ploeg.

Als de bijeenkomst teneinde is, is iedereen harte welkom op het land van Aad en Joost van Ruiten aan het Westeinde in Noordwijkerhout, waar pastoor Goumans voor het tweede jaar de Sint Maartenbollen zal planten.

info

Pastoraal werker Nel Hogervorst – van Kampen
pastorhogervorst@parochiesintmaarten.nl
www.parochiesintmaarten.nl

locatieR.K. Sint Jeroenskerk, Van Limburg Stirumstraat 24
plaatsNoordwijk (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl