Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 22 november 2012    Evangelie van 2012-11-22
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelTheologencafé
beschrijving

Het Theologencafé voor het najaar van 2012 staat in het teken van het Jaar van het Geloof. Het Theologencafé bestaat in ons bisdom al vele jaren en is een formele en informele ontmoeting rond een thema op het snijvlak van Kerk, geloof, cultuur en maatschappij.

De inleiding wordt verzorgd door professor dr. H. Witte, bijzonder hoogleraar op de Xaverius leerstoel aan de School of Theology te Tilburg. De leerstoel stelt de band tussen spiritualiteit en theologie centraal vanuit ignatiaans perspectief. Henk Witte is verder hoofddocent dogmatische theologie aan de Universiteit van Tilburg.

Als ecclesioloog heeft hij zich uitvoerig met het Tweede Vaticaans Concilie bezig gehouden. Zijn inleiding zal handelen over zijn persoonlijke ervaring met het Concilie en met name ingaan op de vraag welke de grote thema’s zijn waarmee het Concilie de Kerk heeft verder geholpen richting de 21e eeuw.

Programma

13.30 uur inloop
14.00 uur welkom en inleiding prof. dr. H. Witte
14.45 uur korte zoempauze
15.00 uur gesprek
15.30 uur opening tentoonstelling ‘Het Tweede Vaticaans Concilie en het bisdom Rotterdam’
15.45 uur informele ontmoeting
17.00 uur afsluiting

Aansluitend op het Theologencafé vindt de opening plaats van de tentoonstelling ‘Het Tweede Vaticaans Concilie en het bisdom Rotterdam’, die voor de duur van het Jaar van het Geloof in De Boskant te zien zal zijn.

De ontmoeting vindt plaats in R.K. Spiritueel Centrum De Boskant, Fluwelen Burgwal 45 te Den Haag (070 – 3614180). De organisatie van deze dag is er mee gediend als U zich van te voren aanmeldt. Dat kan op twee manieren: door het bijgevoegde aanmeldingsstrookje ingevuld terug te sturen of door U digitaal aan te melden via het adres jaarvanhetgeloof@bisdomrotterdam.nl onder vermelding van Theologencafé 22 november 2012.

info

(070) 361 41 80
jaarvanhetgeloof@bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieR.K. Spiritueel Centrum De Boskant, Fluwelen Burgwal 45
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl