Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 15 november 2012    Evangelie van 2012-11-15
begintijd19:00 uur
eindtijd21:00 uur
 titelOpening Kerstexpositie Abdijkaarsen
beschrijving

Vanaf 15 november hult Abdijkaarsen zich weer in de kerstsfeer. De jaarlijkse kerstexpositie belooft dit jaar zeer speciaal te worden. Zoals elk jaar  kan men kerststallen uit alle windstreken, kerstgroepen, engeltjes en alles wat Kerstmis zo bijzonder maakt bewonderen. Daarnaast wordt de opening opgeluisterd met muziek, is er ruimte voor de Good Shepherd Sisters en ook aan de kinderen is gedacht.

Op donderdag 15 november 2012 van 19.00 tot 21.00 uur zal de expositie feestelijk worden geopend.

Het kerstfeest bij Abdijkaarsen kent een rijke historie. Vanaf het begin van de jaren negentig weten de abdijwinkel en expositieruimte zich in de kersttijd omgetoverd tot een kerstdorp. Daarnaast zijn de handbeschilderde kaarsen en het handgemaakte keramiek in de wijde omtrek bekend. Ook deze Kerst krijgt dit mooie ambacht en het monnikenwerk weer alle ruimte. 

De opening van de kerstexpositie zal worden opgeluisterd met de muziek van lokaal Gospelkoor B’lief. Ook het voorleesboek ‘Stille nacht, heilige nacht’ van Luc Nieuwland wordt aan u voorgesteld. Het boek heeft het eeuwenoude kerstverhaal in een nieuw jasje gestoken. Tijdens de opening wordt het boek gepresenteerd en voor de kinderen wordt eruit voorgelezen.

Het is allemaal zo vertrouwd en romantisch: het stalletje, de os en de ezel, het kribbetje. In de 12e eeuw is de heilige Franciscus van Assisi hiermee begonnen. Hij wilde de mensen in zijn omgeving iets laten beleven van dit bijzondere verhaal van de evangelist Lucas. Dat is een verhaal dat ook nu nog waard is om in alle huiskamers en geloofsgemeenschappen door te vertellen en zo mooi mogelijk te verbeelden. Tijdens de kerstexpositie wordt hetzelfde verhaal verteld in beelden en kerstgroepen. Tijdens de tentoonstelling wordt gebruik gemaakt van de vernieuwde en uitgebreide expositie- en ontvangstruimte van Abdijkaarsen.

Tevens schenkt Abdijkaarsen aandacht en ruimte aan de Good Shepherd Sisters. Deze zusters ‘van de goede herder’ helpen kwetsbare groepen over de hele wereld. Met ‘Sharing Fair’ hebben ze een mooi wereldwijd initiatief met eerlijke financiële voordelen voor de makers van zelfgemaakte producten. Tijdens de kerstexpositie heeft u de mogelijkheid om dit goede doel te steunen.

De opening van de kerstexpositie is op donderdag 15 november van 19.00 tot 21.00 uur bij Abdijkaarsen, Vennewatersweg 27 te Egmond-Binnen.  Daarna is de expositie tot 6 januari dagelijks te bezoeken van 10.00 uur tot 16.30 uur en is er de mogelijkheid om, op afspraak, met schoolklassen de expositie te komen bekijken.

NB Tweede Kerstdag en 1 januari zijn we gesloten.

De toegang is gratis, parkeergelegenheid is er voldoende.

info

(072) 506 27 86
www.abdijvanegmond.nl

locatieAbdij van Egmond, Vennewatersweg 27
plaatsEgmond-Binnen (Noord-Holland)
postcode19
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl