Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Politiek
politiek
wanneervrijdag 9 november 2012    Evangelie van 2012-11-09
(Kerkwijding Lateraanse Basiliek)
begintijd14:00 uur
 titelWelke toekomst heeft christelijke politiek
beschrijving

Een terugblik op de verkiezingen, gesprek over de toekomst en afscheid van Gert-Jan Segers.

Christelijke politieke partijen maken sinds de verkiezingen nog geen 15% uit van de Tweede Kamer. Daarnaast is er weer een Paars kabinet aangetreden. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de ChristenUnie? Hoe kan de partij zich in deze context het best opstellen? Het lijkt erop alsof we de komende decennia met puur paarse coalities van doen krijgen in ons land. Wat betekent dat voor christelijke politiek? Gaan we door op dezelfde weg of moeten we andere accenten gaan leggen?

Op vrijdagmiddag 9 november kunt u met o.a. Gert-Jan Segers en politicoloog Hans Vollaard in gesprek gaan over deze vragen. We nodigen u van harte uit te reflecteren op de afgelopen verkiezingen en mee te denken over de toekomst. 

Sprekers:

  • Gert-Jan Segers (voormalig directeur WI en campagneleider, nu Tweede Kamerlid)
  • Hans Vollaard (politicoloog Universiteit Leiden)

Locatie: Stadscafe De observant in Amersfoort (zie www.observant.nl)
Datum: vrijdag 9 november
Inloop: 13.30 uur 
Aanvang: 14.00 uur
Borrel: vanaf 16.35 uur

Na afloop van de discussie nemen we officieel afscheid van Gert-Jan Segers als directeur van het WI. Tijdens de borrel is er voor een ieder gelegenheid hem de hand te schudden. Ook verwelkomen we onze nieuwe directeur Wouter Beekers, die vanaf 1 februari zal beginnen.

De toegang is gratis.

Aanmelding is verplicht en kan tot 5 november.

info

wi.christenunie.nl/debat9nov

locatieStadscafe De observant
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl