Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 14 november 2012    Evangelie van 2012-11-14
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelConferentie: Wanted: heroes who will save us!
beschrijving

We leven in onzekere tijden. En we weten niet altijd goed hoe het nu verder moet. Wie kan ons helpen? Wie wijst ons de weg? Filosofe Susan Neiman stelt dat we dringend nieuwe helden nodig hebben. Niet de traditionele helden die in tijden van grote crisis het hoofd koel hielden, maar gewone mensen die zich buitengewoon inzetten voor hun omgeving. Idealisten die niet tevreden zijn met de wereld zoals ze is, maar blijven werken aan een wereld zoals die zou moeten zijn. Jonge mannen en vrouwen die in opstand komen als rechtvaardige mensen lijden en wanneer onrecht lijkt te winnen.

Als directeur van het prestigieuze Berlijnse Einstein instituut heeft Neiman veel geschreven over morele vraagstukken. Zij waarschuwt dat zonder morele helderheid een gevaarlijke simplisme in de samenleving de toon gaat bepalen. De nieuwe helden waar zij naar zoekt hebben wel degelijk een heldere moraal, en niet een simplistisch verhaal. En, het allerbelangrijkste, ze steken de handen uit de mouwen!

Hans Boutellier (Verwey-Jonker Instituut) en Erik Borgman (Tilburg University) zullen een reactie geven op de lezing van Neiman. Daarna komen vier nieuwe helden aan het woord. Wat is hun verhaal? Waarom doen ze wat ze doen? Wat is hun visie op de wereld zoals deze moet zijn?

Het VKMO-Katholiek Netwerk  en het Academic Forum (Tilburg University) nodigen u van harte uit voor deze middag.

Praktische informatie

Datum/Tijd:
Woensdag  14 november van 14:00 tot 17:00 met aansluitende borrel 

Locatie:
Universiteit van Tilburg, Esplanade-gebouw, Black Box  

Deze conferentie is een co-procuctie tussen het VKMO-Katholiek Netwerk en het Academic Forum van Tilburg University in samenwerking met studieverenigingen Extra Muros en Media Vita.

info

(073) 613 41 40
info@katholieknetwerk.nl
www.katholieknetwerk.nl

locatieUniversiteit van Tilburg, Esplanade-gebouw, Black Box, Warandelaan 2
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl