Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 16 november 2012    Evangelie van 2012-11-16
begintijd20:30 uur
 titelConcert - Lustrum De Kovel
beschrijving

Ter gelegenheid van zijn vijfjarig bestaan organiseert het monastieke publieksblad De Kovel drie uitvoeringen van In pace frivola.

Deze gevarieerde koorcompositie ontstond aan de werktafel van Sebastiaan van Steenberge, kapelmeester van de kathedraal van Antwerpen. In pace frivola is de titel van de vrucht van samenwerking van vijf dichters (F.L. Bastet, Lenze L. Bouwers, Dirk Hanssens osb, Hedwig Speliers en Jos Stroobants). Het getoonzette resultaat zal uitgevoerd worden door het vocaal ensemble Musa Horti uit Leuven, onder leiding van Peter Dejans.

De lustrumconcerten van De Kovel zijn gepland op vrijdag 16 november om 20u30 (abdij Keizersberg Leuven), zondag 25 november om 14u30 (Sint Adelbertabdij Egmond-Binnen) en vrijdag 30 november om 20u30 (Sint-Pietersabdij Steenbrugge). Na de wereldcreatie in Leuven wordt het lustrumnummer De Kovel 25, een full colour special, boven de doopvont gehouden. In de Sint-Adelbertabdij van Egmond-Binnen kan men van vrijdagavond 23 november tot zondagmiddag 25 november een intensieve tekstlezing van het libretto In Pace Frivola volgen. Benedictijn Dirk Hanssens osb, hoofdredacteur van De Kovel en dichter-essayist, begeleidt samen met pater Frans Berkelmans osb, eindredacteur van Benedictijns Tijdschrift en poëziekenner, vijf sessies waarin de fantasierijke én monastieke registers in de muziektekst worden geëxploreerd. De workshop mondt uit in de apotheose van het concert In Pace Frivola in de abdijkerk van Egmond.

Praktisch

Details

  • Vocaal ensemble Musa Horti
  • olv Peter Dejans
  • recitant Jos Stroobants
  • choreografie en dans Bernice Fransen

Data

  • vrijdag 16 november 2012 - 20.30 uur
    Abdijkerk Keizersberg, Mechelsestraat 202, Leuven
  • zondag 25 novembe 2012 - 14.30 uur
    Kerk Sint-Adelbertabdij, Abdijlaan 26, Egmond-Binnen
  • vrijdag 30 november 2012 - 20.30 uur
    Kerk Sint-Pietersabdij, Baron Ruzettelaan 435, Assebroek-Steenbrugge

info

www.dekovel.org/verwacht.html

www.abdijvanegmond.nl/benedictushof-cursussen/woorden

locatieAbdijkerk Keizersberg, Mechelsestraat 202
plaatsLeuven (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl