Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 8 november 2012    Evangelie van 2012-11-08
begintijd19:30 uur
 titelDe genetische revolutie - Prof. J.J. Cassiman
beschrijving

De moleculaire biologie heeft de laatste 15 jaar een nooit geziene bloei gekend. Het Menselijk Genoom project is beëindigd. Dit project heeft heel wat nieuwe inzichten in de structuur van het menselijk DNA gegenereerd. Grote stukken DNA kunnen nu vlot worden onderzocht om hun rol in frequente ziekten te ontrafelen. Het ganse genoom kan worden afgetast om regio’s te identificeren die mede verantwoordelijk zijn voor complexe ziekten. Nieuwe technieken hebben de mogelijkheid geopend om de mens genetisch te behandelen (manipuleren).

Het is duidelijk dat al deze toepassingen een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen en eventueel later het genezen van erfelijke aandoeningen. Toch rijzen er hierdoor heel wat vragen over de wijze waarop deze mogelijkheden in de praktijk zullen worden toegepast en wat hiervan de impact zal zijn op onze samenleving nu, en zeker ook op de toekomst van onze soort .

Gratis inkom.

Na de lezing wordt een drankje aangeboden.

Vóór 5 november inschrijven.

OLV Ziekenhuis (Zaal Guernica) Moorselbaan 164, 9300 Aalst

info

053 / 72 42 28
kathleen.de.beer@olvz-aalst.be

locatieOLV Ziekenhuis (Zaal Guernica) Moorselbaan 164
plaatsAalst (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl