Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdonderdag 29 november 2012    Evangelie van 2012-11-29
begintijd13:00 uur
eindtijd17:30 uur
 titelSymposium - Eerlijk duurt het langst
beschrijving

Op 29 november organiseert Justitia et Pax, samen met de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) en Landelijk bureau DISK een symposium over de gevolgen van de kredietcrisis die in 2007 voor het eerst zichtbaar werd:

‘Eerlijk duurt het langst’

Symposium over de zoektocht naar een rechtvaardige economie op 29 november van 13.00 tot 17.30 uur in de Bergkerk te Amersfoort.

In drie debatrondes geven experts en betrokkenen hun visie op de volgende vragen:

  • Wat zijn de fundamentele oorzaken voor de huidige economische crisis?
  • Welke handreikingen voor oplossingen biedt de katholieke sociale leer?
  • En: Wat kunnen politiek, maatschappelijke organisaties en individuele burgers zelf doen om een rechtvaardige economie dichterbij te brengen?

Sprekers: o.a. Mgr. van den Hende (Bisschop Rotterdam), Agnes Jongerius (voormalig voorzitter FNV), Arjo Klamer (econoom, hoogleraar), Ad Broere (econoom, ex-bankier, schrijver), Thijs Caspers (Verband van Katholieke Maatschappelijke Organisaties), Anne-Marieke Koot (theoloog, thuishulp)

Locatie: Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2, Amersfoort
Datum en tijd: Donderdag 29 november, 13:00u-17:30u
Toegangsprijs: € 10

info

(073) 6 921 321
cmbr@knr.nl

locatieBergkerk, Doctor Abraham Kuyperlaan 2
plaatsAmersfoort (Utrecht)
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl