Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneermaandag 19 november 2012    Evangelie van 2012-11-19
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelOecumenische bijbelbijeenkomst
beschrijving

In november 2012 zijn er weer drie oecumenische bijeenkomsten van gesprek en ontmoeting, georganiseerd door de Protestantse Gemeente en de Sint Martinusparochie te Kerkdriel.

Data:
maandagavond 5, 12 en 19 november 2012
Tijd:
20.00 - 22.00 uur
Plaats:
grote zaal van het parochiecentrum, Hertog Arnoldstraat 57 B, Kerkdriel
Voor wie:
Iedereen is van harte welkom, ook wie niet alle drie de avonden kan bijwonen.
Begeleiding:
Dominee M. Baan en pastor J. Vriesema.
Kosten:
Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Al weer enkele jaren is het de gewoonte om in de maand november samen te komen rond het boek dat katholieken en protestanten aan elkaar bindt: de Bijbel.
Die bijeenkomsten zijn een samengaan van luisteren en spreken, van geïnformeerd worden en je eigen gedachten onder woorden proberen te brengen.

Dit jaar gaan de bijeenkomsten over de Psalmen, honderd en vijftig liederen met een uiteenlopende inhoud en lengte.

Veel protestanten zijn met de Psalmen vertrouwd. Het is voor hen bijna “dagelijkse kost”. Katholieken staan meestal wat verder van de Psalmen af; zelfs in de liturgie heeft men vaak moeite de taal van de psalmen te verstaan.

In drie bijeenkomsten willen we met elkaar de psalmen verkennen en zoeken wat ze mensen van nu te zeggen hebben.

  1. In de eerste bijeenkomst gaan we in op de geschiedenis van de psalmen, we kijken ook naar de psalmen als literatuur – wat voor soorten psalmen zijn er - en we krijgen een beeld van hoe de psalmen hebben gefunctioneerd in de joodse eredienst.
  2. In de tweede bijeenkomst kijken we naar hoe de psalmen functioneren in de protestantse eredienst en in de katholieke eredienst. Wat dit laatste betreft maken we kennis met het getijdengebed.
  3. In de derde bijeenkomst gaan we met een concrete psalm aan de slag. We ontdekken dat er vele psalmvertalingen en –hertalingen zijn, en we proberen ook zelf een psalm te (her)schrijven.

De deelnemers wordt wel gevraagd een Bijbel (bij voorkeur de “Nieuwe Bijbel Vertaling”) mee te nemen naar de bijeenkomsten.

In verband met de organisatie wordt aanmelding erg op prijs gesteld (maar is niet verplicht!).

info

Jos Vriesema
josvriesema@martinusparochie.nl

locatieGrote zaal van het parochiecentrum, Hertog Arnoldstraat 57 B
plaatsKerkdriel (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl