Vandaag is vrijdag 13 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 15 t/m zondag 17 maart 2013    Evangelie van 2013-03-15
 titelTaizĂ© - Pelgrimage van Vertrouwen
beschrijving

Van 15 tot en met 17 maart 2013 zal er d.v. een landelijke ontmoeting plaatsvinden in de stijl van Taizé in de stad Leeuwarden. Enkele honderden jongeren uit het hele land worden uitgenodigd een weekend lang met elkaar in gesprek te gaan met thema’s als solidariteit en vertrouwen afgewisseld met gebedsvieringen en diverse workshops.

De broeders van Taizé dragen hun gedachtegoed niet alleen uit in de communiteit in Frankrijk, maar ook middels de Pelgrimage van Vertrouwen op aarde. Jaarlijks worden op vele plaatsen in de wereld grotere en kleine ontmoetingen georganiseerd op continentale, nationale of regionale grote. In 1998 werd een dergelijke ontmoeting ook in Leeuwarden georganiseerd en nu, 15 jaar later, is een actieve groep jongeren uit diverse kerken geformeerd om dat in 2013 te herhalen. Tijdens de jaarwisseling van 2010-2011 werd de Europese Ontmoeting voor het eerst in ons land georganiseerd in Rotterdam, zeker 30.000 jongeren uit heel Europa bezochten toen deze stad. Nu gaan we op weg naar een ontmoeting voor de Nederlandse jeugd.

Deze zogenaamde initiatiefgroep is in gesprek met diverse kerkgenootschappen in de stad Leeuwarden en heeft inmiddels ondersteuning van de plaatselijke Raad van Kerken. Alhoewel de werkelijke ontmoeting nog ver weg is, moeten er toch al eerste stappen worden gezet voor het regelen van locaties, financiën en een programma in grote lijnen voor het weekend.

Het dagritme zal voornamelijk worden bepaald door de drie gezamenlijke gebedsvieringen per dag. Die gebeden bestaan voornamelijk uit meditatieve liederen die vaak worden herhaald om gevoel van overdenking op te wekken. Daarnaast is er een stilte van ongeveer 7 minuten voor persoonlijke bezinning. Om die vieringen heen worden de jongeren uitgedaagd door een Bijbelintroductie en het bezoeken van workshops, die in het teken staan van “een nieuwe solidariteit” zoals broeder Aloïs, prior van Taizé, die aankaart in zijn jaarlijkse brief. De jongeren overnachten in gastgezinnen verdeeld over de hele stad.

info

www.taizeleeuwarden.nl

locatie
plaatsLeeuwarden (Friesland)
postcode89
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl