Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 2 november 2012    Evangelie van 2012-11-02
(Allerzielen)
begintijd14:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelMgr Van den Hende zegent Laurentiusbeeld
beschrijving

Op Allerzielen, vrijdag 2 november a.s. zal Mgr. J.H.J. van den Hende in de kapel van Begraafplaats Laurentius, Nieuwe Crooswijkseweg 123 te Rotterdam om 14.30 uur voorgaan in een gebedsdienst. Vervolgens zal de bisschop het nieuwe Laurentiusbeeld op het bisschopsgraf zegenen, alsmede de plaats waar binnenkort een crematorium zal verrijzen.

Allerzielen is de dag waarop de zielen van gestorvenen worden herdacht. Daarbij hoort traditioneel een bezoek aan de begraafplaats.  Dit jaar is er een gebedsdienst met Mgr. Van den Hende, waarbij de namen worden gelezen van de overledenen die het afgelopen jaar op Begraafplaats Laurentius zijn begraven. Voor elke overledene wordt een lichtje aangestoken. 
Vervolgens zal de bisschop een rondgang maken over de begraafplaats en de graven zegenen.

Bijzondere aandacht  zal uitgaan naar het graf van de bisschoppen van Rotterdam op de arcade. Op dit graf wordt binnenkort een nieuw bronzen beeld geplaatst van de H. Laurentius, patroonheilige van de begraafplaats. Het bronzen beeld is gemaakt door Leo Disch, die als beeldhouwer verbonden is aan Steenhouwerij ‘De Vier Gekroonden’ van de Abdij St. Benedictusberg in Lemiers. Laurentius was diaken en zette zich in voor het welzijn van de kansarmen. In 258 stierf hij in Rome de marteldood onder keizer Valerianus. Ook het bisdom Rotterdam en de stad Rotterdam zijn aan deze heilige toegewijd.

Tijdens de rondgang zal de bisschop ook de plek zegenen waar komend jaar het nieuwe crematorium zal verrijzen. Daarmee zal Begraafplaats Laurentius in 2013 Begraafplaats en Crematorium Laurentius worden. Een ‘Gedenktuin in Kralingen-Crooswijk’. Vanaf 22 oktober 2012 tot in de herfst van 2013 zal er niet alleen gebouwd worden aan een crematorium, maar wordt ook het entreegebouw gerenoveerd en uitgebreid met een aula. Architecte Ineke Hulshof van Hulshof Architecten te Delft hield in haar ontwerp rekening met de intieme sfeer van de historische begraafplaats.

Om 16.00 uur is er in de aula gelegenheid tot ontmoeting met elkaar en met Mgr. Van den Hende. In de aula worden tevens de bouwplannen gepresenteerd en het gehele bouwteam zal aanwezig zijn voor een kennismaking met de bisschop.

Programma:
14.30-15.15 uur: Gebedsdienst met Mgr. J.H.J. van den Hende
15.15-16.00 uur: Rondgang over de begraafplaats
16.00-17.00 uur: Ontmoeting in de aula

info

www.bisdomrotterdam.nl
www.begraafplaatslaurentius.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieBegraafplaats Laurentius, Nieuwe Crooswijkseweg 123
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl