Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneervrijdag 2 t/m dinsdag 13 augustus 2013    Evangelie van 2013-08-02
 titelWerkbedevaart Lourdes - Jongeren voor Zieken
beschrijving

In augustus 2013 organiseert de Stichting Jongeren voor Zieken een 12-daagse werkvakantie naar Lourdes voor jongeren tussen de 18 en 28 jaar. Het is de bedoeling dat we met een bus enthousiaste jongeren naar Lourdes gaan om daar met elkaar de (zieke) medemens belangeloos te helpen. Dit doen we door ons aan te sluiten bij een internationaal gezelschap: de Hospitalite Notre Dame de Lourdes.

Wanneer?
Bij voldoende deelname vertrekken we vrijdag 2 augustus per luxe touringcar uit Utrecht en komen dan zaterdag 3 augustus aan op het jongerenkamp bij Lourdes. Maandag 12 augustus zullen we vroeg vertrekken we weer uit Lourdes. Dinsdag 13 augustus zijn we dan weer terug in Nederland.

En in Lourdes?
We verblijven de dagen op het internationale jongerenkamp in tenten. Vanaf zaterdag volgt een zevendaagse werk stage bij de Hospitalite Notre Dame de Lourdes. Na deze stage zullen we drie dagen vrij hebben en nog enkele excursies organiseren. We nemen deel aan de licht- en sacramentsprocessie, inter-nationale jongerenmis en viering in de ondergrondse basiliek. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor creativiteit, sportiviteit, muziek of zomaar een ontmoeting.

Werkweek?
We steken deze dagen onze handen uit de mouwen om in alle eenvoud dienstbaar te zijn. De jongens zetten zich in op het station, vliegveld, ordedienst op het heiligdom en in de baden. De meisje worden ingezet voor allerlei taken in het hospitaal of in de baden. Het werk is internationaal, je ontmoet mensen uit de hele wereld! Je hoeft geen speciale opleiding te hebben of vreemde talen te spreken, wel wordt van je verwacht dat je fysiek in staat bent je taken te verrichten zodat je volledig voor de ander je beste beentje voor kunt zetten.

De reis zal begeleid worden door een ervaren team waaronder twee jonge priesters.

Kosten?
De kosten voor deze twaalfdaagse reis bedragen € 575,= (op dit moment indicatie). Daarvoor krijg je:

  • busreis (retour)
  • verblijf op het jongerenkamp
  • drie maaltijden per dag
  • excursies

Aanmelding
Deze ervaring van je leven wil je zeker niet missen. Meldt je daarom zo spoedig mogelijk aan via info@jongerenvoorzieken.nl . Laat daar je naam, adres gegevens achter maar ook je geboortedatum en je telefoonnummer. Als je meer info wenst, kun je altijd contact opnemen met Peter Groot 0653-419386.

info

Peter Groot
(0653) 41 93 86
info@jongerenvoorzieken.nl
www.jongerenvoorzieken.nl

locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl