Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 29 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-29
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelGespreksavond - Toekomst Parochie
beschrijving

Dit najaar worden gespreksavonden gehouden over de toekomst van het parochieleven en de kerkelijke gebouwen van de pastorale eenheid Heilige Maria en Heilige Johannes te ’s-Hertogenbosch. De pastorale eenheid heeft teveel gebouwen voor de afnemende financiële middelen en het kleiner aantal priesters. In de nabije toekomst zullen we met minder kerkgebouwen moeten toekunnen.

Beslissingen daarover moeten goed voorbereid worden. Daarom gaan pastores en bestuur van de pastorale eenheid in gesprek met betrokken parochianen over kerk zijn in de toekomst: hoe kunnen we als pastorale eenheid een levende, vierende, dienende gemeenschap zijn, en wat hebben we daarvoor aan gebouwen nodig? Ook uw ervaring en visie willen we meenemen.

Er zullen drie gespreksavonden worden gehouden, steeds op maandag. De avonden beginnen om 20.00 uur (inloop 19.45) en eindigen om 21.30 uur. Ze zijn georganiseerd voor parochianen per voormalig parochiegebied:

  • 29 oktober: Rosmalen/Empel
    Plaats: Laurentiuszaal, Oude Baan 1 in Rosmalen
  • 5 november: ’s-Hertogenbosch Oost/Hintham
    Plaats: Moeder Teresazaal, Graafseweg 1 in ‘s-Hertogenbosch
  • 19 november: ’s-Hertogenbosch Zuid/Centrum
    Plaats: Lucaszaal, Zuiderparkweg in ’s-Hertogenbosch. Ingang zaal aan César Francklaan 2.

Als betrokken parochiaan bent u van harte welkom. Meldt u zich wel van te voren even aan, dan houden we zicht op het aantal belangstellenden per avond.

Aanmelden bij voorkeur via e-mail: secretariaat@mariajohannes.nl , of via telefoon bij het parochiesecretariaat op 073- 6130314 (maandag t/m vrijdag van 9 tot 12 uur). Geeft u ons uw naam en adres door, en eventueel welke betrokkenheid u bij de parochie heeft (zoals vrijwilligerswerk). Zegt u er even duidelijk bij, om welke avond het gaat.

info

www.heiligemaria.nl

locatieLaurentiuszaal, Oude Baan 1
plaatsRosmalen (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl