Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 11 november 2012    Evangelie van 2012-11-11
(Sint Maarten)
begintijd11:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelGezinsdag - Een nieuwe fase in je huwelijk
beschrijving

EEN NIEUWE FASE IN JE HUWELIJK 
Houden van, is een werkwoord

Een huwelijk kan na verloop van jaren niet te overtreffen kwaliteiten bieden. Man en vrouw begrijpen elkaar zonder veel woorden en er is sprake van een grote ver- trouwelijkheid en wederzijdse waardering. De relatie biedt bescherming tegen eenzaamheid en de toekomst wordt met vertrouwen tegemoet gezien.

Het huwelijk kan echter ook in het midden van het leven een kritieke fase door- maken. Het hoogtepunt is voorbij. De jaren beginnen te tellen, lichamelijke krachten nemen af. Hoe beter je elkaar begrijpt, met elkaar kunt praten en elkaar waardeert, des te gemakkelijker zal het zijn je kinderen los te laten en je in te stellen op de nieuwe fase in je leven; het samen zijn met je echtgenoot/echtgeno- te.

Ook degenen die kunnen zeggen dat ze een goed huwelijk hebben, weten dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Liefde is telkens weer het besluit nemen goed te zijn voor de ander, elkaar te respecteren en trouw te zijn. Anders ontstaat op den duur onherroepelijk verveling, ontevredenheid en vervreemding. Hoe versterk je de onderlinge vertrouwensrelatie in je huwelijk?

Stephen M. R. Covey jr, directeur van het Covey Leadership Center in Utah, intro- duceert in het boek The speed of trust, vertrouwen als succesfactor voor onderne-. men. Voor velen is vertrouwen een abstract begrip, volgens Covey jr. een econo- misch en meetbaar managementinstrument.

Ivo Wijnhamer, Senior trainer bij Franklin Covey Nederland legt uit waarom vertrouwen niet alleen een managementinstrument is, maar ook een belangrijke succesfactor binnen het huwelijk. Hij laat zien hoe ver-
trouwen gewekt en gegeven kan worden. Gedrag krijgt daarbij een sleutelrol. Hij belicht eigenschappen zoals: recht door zee zijn, respect tonen, transparantie creëren, fouten rechtzetten, loyaliteit tonen, resultaten
boeken.

Deze dag wordt op verzoek van enkele echtparen georganiseerd en beoogt
praktische adviezen te geven die de huwelijksrelatie versterken.

Franklin Covey Nederland is de Nederlandse vertegenwoordiging van de wereldwijde training- en adviesorganisatie van Stephen R. Covey.

Ivo Wijnhamer heeft meer dan tien jaar trainerservaring in bedrijven en instellingen om de kwaliteiten van mensen te verbeteren in hun functioneren in de werkomgeving en in het gezin.

In de woorden van S. Covey: “Ons succes is niet afhankelijk van wat er in de samenleving gebeurt, maar wat er in ons eigen huis gebeurt”. 

Programma 11 november
10.30 uur  ontvangst
11.00 uur  gelegenheid om de H. Mis bij te wonen
11.45 uur  koffie
12.10 uur  inleiding door Ivo Wijnhamer
13.30 uur  lunchbuffet
14.30 uur  wandeling, per individueel echtpaar, met een opdracht
15.30 uur  evaluatie
16.00 uur  afsluiting en High Tea

Aanmelding en info:
U kunt zich aanmelden bij de familie Pouw, familie van der Ven of een e-mail sturen naar gezin@soka.nl

Kosten 
€ 35 pp 

Plaats
Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel

Betaling
Bij voorkeur via rekeningnummer 5157514  t.n.v Stichting SOKA, Amsterdam o.v.v. de datum. Betaling kan echter ook ter plaatse.

Contactpersonen

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann
Juliana van Stolberglaan 31
1412 BE Naarden
Tel. 035 6946350
E-mail: sdm.pouw@ziggo.nl

Michiel en Eugenie v.d. Ven-Mosheuvel
J. Vermeerstraat 7
5062 LS  Oisterwijk
Tel. 013 5220705
michiel.ven@wxs.nl

In verband met de verzorging van de lunch stellen we een tijdige reactie zeer op prijs.

info

(013) 513 26 30
gezin@soka.nl
www.soka.nl

organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl