Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 21 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-21
begintijd14:00 uur
 titelOrgelconcert - Vierne Symphonie I
beschrijving
Datum: zondag 21 oktober 2012
Locatie: St. Willibrordkerk, Minrebroederstraat 21, Utrecht
Tijd: 14.00 uur
Entree: Vrij, collecte na afloop
Website: www.sintwillibrorduskerk.nl

21 Oktober:
Vierne Symphonie IV – door Christine Kamp

In de concertreeks Orgelwerken Louis Vierne

Op zondag 21 oktober zal wederom een concert plaatvinden in de reeks Orgelconcerten Louis Vierne. Deze reeks, die tot en met december plaats zal vinden, bevat integrale uitvoeringen van de orgelwerken van Louis Vierne (1870-1937). Het stuk dat ditmaal ten gehore zal worden gebracht betreft Vierne Sympohnie IV.

Louis Vierne gold als één van de belangrijkste componisten van zijn tijd. De blinde, Franse organist/componist was organist van de Notre Dame in Parijs op een orgel van Cavaillé-Coll. Van zijn composities zijn vooral zijn orgelwerken bekend gebleven. In zijn composities was hij heel vernieuwend en hij ontwikkelde hierin een geheel eigen idioom.

Vierne componeerde zijn Symphonie IV in de zomer van 1914. Het werk is opgedragen aan William C. Carl (1865-1936), leerling van Guilmant en oprichter van de Guilmant Organ School in New York. De symfonie werd in 1917 gepubliceerd en ging in november van datzelfde jaar in Boston in première. Vaak wordt deze symfonie gezien als de spiegel van Viernes depressieve stemming in deze periode.

Christine Kamp (1966) studeerde orgel aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Jacques van Oortmerssen en Ewald Kooiman; zij studeerde piano bij Ronald Brautigam. Haar orgelstudie voltooide ze bij Jan Raas aan het Utrechts Conservatorium, waar ze zich naast kerkmuziek ook specialiseerde in kamermuziek en liedbegeleiding bij Thom Bollen. Christine Kamp is erg bekend met het oeuvre van Louis Vierne: voor het label Festivo heeft zij het complete orgeloeuvre op vijf dubbel-cds opgenomen.

De overige concerten zullen op de volgende data plaatsvinden:

  • 28 oktober – Vierne Pieces deel 2 – door Hugo Bakker
  • 18 november: Vierne Suite 2 en 4 – door Anton Doornhein
  • 25 november: Vierne Symphonie V – door Bert den Hertog
  • 2 december: Vierne Symphonie IV – doo Hayo Boerema

info

www.sintwillibrorduskerk.nl

locatieWillibrordkerk, Minrebroederstraat 21
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl