Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 17 november 2004    Evangelie van 2004-11-17
 titelThomas More Lezing 2004
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma organiseert op 17 november om 15.00 uur in de Rode Hoed te Amsterdam de Thomas more Lezing 2004.
John Gray, hoogleraar Europese Ideeëngeschiedenis aan de London School of Economics, spreekt over Enlightenment and Terror.


Volgens John Gray liggen de wortels van het moderne terrorisme in de traditie van de Verlichting. De Verlichting gelooft in het doelbewust dichterbij brengen van een toekomstideaal. Wie niet meewerkt is dan slechts een obstakel dat met alle mogelijke middelen uit de weg geruimd moet worden. John Gray houdt een pleidooi voor een mensbeeld dat deze absolute medewerking niet kan eisen.

Na afloop van de lezing volgt een interview door Ger Groot, universitair docent filosofie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Meer informatie en een gratis inschrijffolder kunt u opvragen bij het Soeterbeeck Programma
(024) 361 55 55
www.soeterbeeck.kun.nl (na 1 september www.ru.nl/soeterbeeckprogramma).

Een toegangskaart kost € 10,-. Medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen hebben gratis toegang.

infoSoeterbeeck Programma (024) 361 55 55
info@soeterbeeck.kun.nl (vanaf 1-9 info@soeterbeeck.ru.nl ).
www.soeterbeeck.kun.nl
locatieRode Hoed
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl