Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 17 november 2004    Evangelie van 2004-11-17
 titelLezingenreeks: charisma en religie
beschrijvingHet Soeterbeeck Programma organiseert in november in Den Haag, 's-Hertogenbosch en Nijmegen de lezingenreeks 'Charisma. De fascinatie van leiders in politiek, religie en bedrijfsleven'. Deze reeks is een onderzoek naar de aantrekkingskracht van grote leiders in politiek, religie en bedrijfsleven.

In 's-Hertogenbosch vindt de reeks plaats op woensdagen in de Avans Hogeschool, locatie s-Hertogenbosch, Onderwijsboulevard 215, tussen 19.30 en 21.45 uur.

3 november: charisma en het bedrijfsleven;
10 november: charisma en politiek;
17 november: charisma en religie;
24 november: debat over de waarde van charisma.


De reeks is een samenwerking met Avans Hogeschool locatie s-Hertogenbosch.


De eerste drie avonden van de reeks houdt een deskundige spreker een lezing over charisma in één van de drie levensgebieden politiek, religie en bedrijfsleven. De spreker noemt voorbeelden van mensen die hun charisma inzetten om belangrijke vernieuwingen tot stand te brengen; maar noemt ook voorbeelden van mensen aan wie charisma wordt toegeschreven maar die uiteindelijk charlatans blijken te zijn die alleen uit zijn op aanzien en macht. In een interview en een debat met de zaal gaat de spreker verder in op het thema.

Dick Pels, freelance publicist en politiek commentator, spreekt over charisma, politiek en het fenomeen Pim Fortuyn. Mirjam de Baar, universitair docent godsdienstwetenschappen spreekt over charisma en religie. René ten Bos, hoogleraar filosofie in verband met de bedrijfswetenschappen spreekt over de populariteit van charisma in het bedrijfsleven.

Tijdens de slotavond van de reeks vindt een debat plaats over de waarde van charisma voor de huidige cultuur. Hier spreken Henk Tieleman, hoogleraar godsdienstsociologie en Petran Kockelkoren, hoogleraar systematische wijsbegeerte. In Nijmegen treedt Marcel Becker, universitair docent ethiek, op als interviewer en debatleider. In Den Haag en s-Hertogenbosch heeft Cees van der Pluijm, schrijver en presentator deze rol.

Voor een gratis folder kunt u contact opnemen met het Soeterbeeck Programma
(024) 361 55 55
info@soeterbeeck.kun.nl
Zie ook www.soeterbeeck.kun.nl (vanaf 1 september www.ru.nl/soeterbeeckprogramma).

Deelname kost per avond bij voorinschrijving € 9,- (vol tarief) of € 5,- (gereduceerd tarief). Medewerkers en studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen en Avans Hogeschool locatie 's-Hertogenbosch hebben gratis toegang.

De reeks vindt ook plaats in Den Haag en Nijmegen:

Den Haag
De reeks vindt plaats op maandagen in de Boskant, Fluwelenburgwal 45, tussen 20.00 en 22.15 uur.
1 november: charisma en religie;
8 november: charisma en het bedrijfsleven;
22 november: charisma en politiek;
29 november: debat over de waarde van charisma.

Nijmegen
De reeks vindt plaats op dinsdagen in LUX, Mariënburg 38-39 tussen 20.00 en 22.15 uur.
9 november: charisma en religie;
16 november: charisma en het bedrijfsleven;
23 november: charisma en politiek;
30 november: debat over de waarde van charisma.
De reeks is een samenwerking met LUX-debat.

infoSoeterbeeck Programma (024) 361 55 55
info@soeterbeeck.kun.nl (vanaf 1-9 info@soeterbeeck.ru.nl ).
www.soeterbeeck.kun.nl
locatieAvans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl