Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 7 november 2012    Evangelie van 2012-11-07
(Heilige Willibrord)
begintijd20:00 uur
eindtijd21:30 uur
 titelZeven Weken Geloofscursus
beschrijving

Deze Zeven Weken Geloofscursus is een initiatief van de Gebedsgroep Cara Nova in Gentbrugge, het Diocesaan team van de Katholieke Charismatische vernieuwing van het bisdom Gent en Vincent Kemme, lid van de gemeenschap Emmanuel.

De cursus is gebaseerd om de klassieke ‘Zeven Weken Vorming’ bekend binnen de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Deze vorming is er op gericht onze kennis van God, Vader, Zoon en Geest te vernieuwen, met een bijzonder accent op de genadegaven van de Heilige Geest die de liefde van God in ons hart uitstort (Romeinen 5, 5).

In deze Zeven Weken Geloofscursus zal bovendien aangehaakt worden bij het Jaar van het Geloof en de oproep tot Nieuwe Evangelisatie, beide zo actueel in de Kerk van vandaag. Daartoe zullen we niet alleen putten uit de onuitputtelijke bron van de Heilige Schrift  maar ook gehoor geven aan de oproep de documenten van de Kerk, waaronder met name de Catechismus van de Katholieke Kerk, de documenten van het Tweede Vaticaanse Concilie en enkele recentere documenten.

Op deze manier wordt ons geloof gevoed niet alleen vanuit het gebed en de concrete ervaring van Gods nabijheid door de Heilige Geest, maar ook door de twee bronnen van geloof die ons ter beschikking staan: Schrift en Traditie.

Plaats
Centrum ‘Cara Nova o Maria’
Kliniekstraat 48, 9050 Gentbrugge
Tel.: 09 / 211 14 16
E-mail: cara.nova@skynet.be
Internet: www.caranova.be

Data

  • 07 nov: God
  • 14 nov: Jezus
  • 21 nov: Vergeving
  • 28 nov: De Heilige Geest
  • 05 dec: Gaven van de Geest
  • 12 dec: De Kerk
  • 19 dec: De Nieuwe Evangelisatie

Prijs
€ 20 per persoon onkostenvergoeding.
Geld mag echter nooit een beletsel zijn voor deelname.

Aanmelding

  • liefst voor 1 november 2012 via cara.nova@skynet.be
  • stuur uw naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en e-mailadres

info

09 / 211 14 16
cara.nova@skynet.be
www.caranova.be

locatieCentrum Cara Nova o Maria, Kliniekstraat 48
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl