Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf dinsdag 6 november 2012    Evangelie van 2012-11-06
begintijd19:30 uur
eindtijd22:30 uur
 titelWoord van God, mensenwoord
beschrijving

In de Bijbel spreekt God tot ons. Door zijn levend Woord mogen wij Hem raken met ons hart en ons verstand, zo wordt Hij geestelijk voedsel voor onze ziel. Als God spreekt, past Hij zich aan, zodat wij hem kunnen verstaan. Hij spreekt onze mensentaal, met alle moeilijkheden van dien: vertalingen en interpretaties, litteraire genres en historische context, metaforen en beeldspraak, enz.

De Schrift, hoe lees je die eigenlijk? En vooral: hoe kunnen wij doordringen tot de kern: tot het mysterie van Zijn Liefde voor ons, die iedere menselijke taal overstijgt?

Docent: p. Thomas

Data: 6, 13, 20, 27 november 2012

info

www.stjan.org

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieOude Molstraat 35
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl