Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Radio
radio
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 6 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-06
begintijd14:00 uur
 titel50 Jaar Vaticanum II
beschrijving

Deze zaterdag een speciale uitzending over het Tweede Vaticaans Concilie. Deze roemruchte kerkvergadering werd vijftig jaar geleden, op 11 oktober 1962, geopend. Met dit concilie, een vergadering van alle bisschoppen van de Katholieke Kerk, wilde de Kerk haar ramen en deuren wijd openzetten.

Vaticanum II
Samen met enkele (ervarings)deskundigen blikt presentator Gerard Klaasen terug en beschouwt hij de doorwerking van ‘Vaticanum II’. Ook komt aan de orde welke kwesties vandaag de dag nog open staan.

Concilievader
Een van de deskundigen is ‘concilievader’ Jan Bluyssen, emeritus-bisschop van Den Bosch. Hij is het enige nog levende lid van het Nederlandse episcopaat die het Concilie in zijn geheel heeft meegemaakt.

Visioenen
Verder spreekt Klaasen met FKT-hoogleraar oecumenica Henk Witte, met historica Marjet Derks van de Radboud Universiteit en met dr. Jan Jacobs, kerkhistoricus en auteur van het boek De visioenen van het Tweede Vaticaans Concilie.

Zaterdag 6 oktober - 14:00 uur - Radio 5

info

www.rkk.nl/kruispuntradio/archief/2012/detail_objectID749156.html

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieRadio 5
plaatsNederland
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl