Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 9 maart 2013    Evangelie van 2013-03-09
 titelNationaal Middenkorenfestival
beschrijving

Het Nationaal MiddenKorenFestival (NMKF) is een festival met een competitief element voor middenkoren: koren met een gemiddelde leeftijd van 26 jaar of hoger, die hierdoor niet meer in de categorie jongerenkoren vallen.

Organisatie
Het Nationaal MiddenkorenFestival wordt georganiseerd door Code-Music, vaak in samenwerking met andere organisaties, zoals de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV)

Historie
In 2004 werd onderkend dat Nederland een groeiende groep kerkkoren kent met een gemiddelde leeftijd boven de 26 jaar, die ontstaan is vanuit de eerste generatie jongerenkoren. Voor deze zogeheten middenkoren bestond destijds geen specifieke ondersteuning of beleid. Veelal groeiden deze koren ‘de kerk uit’ doordat de behoefte aan leden hen dwong tot profaan repertoire of omdat de leden uitgekeken waren op het gebruikelijke repertoire voor jongerenkoren. Doorstroming van oudere leden van jongerenkoren naar deze middenkoren stagneerde door gebrek aan identiteit.

Om de de Nederlandse middenkoren een nieuwe impuls te geven, organiseerde Code-Music in 2005 voor het eerst het Nationaal MiddenkorenFestival, een festival dat is geïnspireerd op succesvolle jongerenkorenfestivals, zoals die in Rijsbergen en Poeldijk.

Sindsdien heeft het festival in 2006, 2007, 2008 en 2011 een vervolg gekregen. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 9 maart 2013 in Tilburg (beide onder voorbehoud).

info
www.code-music.nl
organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatie
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl