Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 6 oktober 2012    Evangelie van 2012-10-06
begintijd14:00 uur
 titelDierenzegen Delft
beschrijving

Zegening van mens en dier in de Maria van Jesse, Burgwal in Delft.
Tussen 14:00 en 16:00 is iedereen - met huisdier - van harte welkom.

Jaarlijks vindt er rond het feest van de Heilige Franciscus (4 oktober) een dierenzegening plaats in de Maria van Jessekerk, hartje centrum.

Op 4 oktober 1226 overleed de heilige Franciscus van Assisi, de stichter van de orde van de franciscanen. In de vele verhalen over het leven van de heilige Franciscus komt zijn zorg en liefde voor dieren tot uiting. Het vieren van Werelddierendag is daarom in 1931 ook niet voor niets gekoppeld aan zijn sterfdag op 4 oktober.

Dit jaar vindt de dierenzegening voor de 7e maal plaats. De eerste jaren gebeurde dit door de bekendste Delftenaar van 2010, diaken Hans van Bemmel, zelf lid van de orde van de franciscanen. Nu wordt deze verzorgd door zijn opvolger, diaken Jan Lamberts.

info

Diaken Jan Lamberts
(015) 212 61 70

locatieMaria van Jessekerk, Burgwal 20
plaatsDelft (Zuid-Holland)
postcode26
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl