Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Reis
reis
wanneerdonderdag 27 december 2012 t/m donderdag 3 januari 2013    Evangelie van 2012-12-27
 titelTaizé jongerenontmoeting in Rome
beschrijving

Tienduizenden jongeren zullen samenkomen voor een nieuwe etappe in de ’pelgrimage van vertrouwen op aarde’. Ben je tussen de 17 en 35 jaar dan ben je van harte welkom.

Elk jaar organiseert de Franse kloostergemeenschap van Taizé een internationaal jongeren treffen in een grote stad. Na o.a. Rotterdam en Berlijn is het nu de beurt aan Rome, de stad van eeuwige liefde.

Het programma: enkele ingrediënten
De komende Europese jongerenontmoeting loopt van 27 tot en met 3 januari 2013 (inclusief de busreis). Verwacht een stuk internationale uitwisseling met leeftijdsgenoten, Taizévieringen, de Sint Pieter met de paus, Italiaanse gastvrijheid, jaarwisselingfeest met landenpresentatie, “de eeuwige stad” verkennen.

Kosten en onderkomen
De totale kosten voor de ontmoeting in Rome is € 260
Deze prijs is inclusief busreis heen en terug, eten en drinken, slaapplaats, inschrijfgeld, deelname aan activiteiten van Taizé, en openbaar vervoer in Rome. Je wordt ondergebracht bij een gastgezin en religieuze gemeenschappen in Rome of omstreken, of misschien in scholen, kerk- of sportzalen.

Achtergrondinfo
Taizé is een klein dorpje in Frankrijk in de Bourgondië vlakbij het eens zo beroemde Cluny. Hier heeft zich in de Tweede Wereldoorlog een oecumenische kloostergemeenschap gevestigd. Sindsdien bezoeken jaarlijks duizenden jongeren uit de hele wereld deze broedercommuniteit om een stuk christelijke spiritualiteit te beleven.

Eens per jaar worden tienduizenden jongeren uit alle Europese en andere landen ontvangen door families en religieuze gemeenschappen uit een Europese stad. In Rome wordt het extra speciaal omdat jongeren dit jaar uitgenodigd worden om op pelgrimage te gaan naar de catacomben en de graven van de Apostelen, om te bidden in de Romeinse basilieken en om Paus Benedictus XVI te ontmoeten.

info

www.taize.fr/nl_article4722.html

locatie
plaatsRome (Italië)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl